Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liviu Dragnea rămâne 'client' DNA și după eliberare. Ce dosare mai are fostul lider PSD

Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea iesire DNA

Fostul lider PSD Liviu Dragnea iese, joi, din închisoare, după ce Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea sa de eliberare condiţionată după ce a executat peste 2 ani din pedeapsa de 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Pe lângă dosarul DGASPC Teleorman, pentru care a făcut pușcărie, Liviu Dragnea mai are două dosare la DNA:

1. Dosarul „Vizita la Trump” în care este trimis în judecată de DNA din mai 2021, pentru trafic de influență și folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

2. Dosarul „Tel Drum”, care este în cercetarea DNA din 2016, nefiind trimis în judecată. DNA l-a inculpat pe Liviu Dragnea pentru constituire de grup infracțional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete și abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Citește și: INTERDICȚIILE lui Liviu Dragnea până în 2024: Fostul lider PSD își poate relua activitatea politică în anumite limite

Liviu Dragnea are 2 condamnări definitive la activ:

  • 27 mai 2019 - Condamnare ÎCCJ în dosarul DNA – „DGASPC”- la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual.
  • 22 aprilie 2016 - Condamnare ÎCCJ în dosarul DNA – „Fraude la referendum” – la 2 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.