Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este, de fapt, spuma albă pe care o vedem pe străzi, imediat după ploaie: Sunt substanțe extrem de periculoase

spuma alba strazi

În ultimii ani, atunci când plouă prima dată după o perioadă lungă de timp, pe străzi vedem o spumă albă deasupra apei. Specialiștii explică faptul că această spumă este compusă din toxine și alte substanțe care se regăsesc permanent în aer și care sunt aduse la sol în timpul ploilor.

Spuma albă de pe stradă este un fenomen de curăţire a atmosferei de toxine atunci când plouă (prima ploaie după un timp mai mare). Se regăseşte nu numai pe străzi, ci oriunde ajung picăturile de apă: sol, vegetaţie, pe maşini, pe clădiri, etc.

„Detergenţi, altfel spus, sunt în aer. Sunt acei poluanţi pe care îi respirăm tot timpul, nu-i vedem, uneori nu îi măsurăm, dar natura ni-i arată”, conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Fizică din Iaşi, informează Adevărul.

Metalele grele din aer, risc cancerigen

Profesorul Silviu Gurlui, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi susține că metalele grele din aer prezintă risc cancerigen pentru oamenii care sunt expuși.

„Compuşi cancerigeni care, dacă sunt în concentraţii mari, iar expunerea populaţiei este prelungită (spre exemplu, pietonii care rămân mult timp lângă bulevardele intens circulate, pe refugiul de aşteptare a autobuzelor sau tramvaielor) pot produce disconfort şi afecţiuni grave, în cazuri extreme”, susţine cercetătorul şi profesorul Silviu Gurlui, cadru didactic la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.