Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce este dieta Rina și cum se pune în practică: cei care au urmat-o au slăbit până la 20 de kilograme

Inquam Photos / Octav Ganea
legume mancare alimentatie alimente

Dieta Rina a devenit foarte populară datorită faptului că îţi permite să mănânci, în general, în cantităţi nelimitate, cu condiţia să consumi aceeaşi grupă de alimente într-o zi. Durează 90 de zile şi o parte dintre cei care au urmat-o susţin că au pierdut până la 20 de kilograme.

Dieta Rina presupune un regim alimentar care se întinde pe durata a trei luni pentru a ajunge la pierderea a cel puțin 10 kilograme. Este o modalitate ușoară pentru persoanele care vor să slăbească într-un mod sănătos, deoarece se bazează pe combinarea mai multor tipuri de alimente în fiecare zi pentru a îmbunătăți funcțiile metabolismului, scrie adevarul.ro.

Ce presupune dieta Rina

Rina Dieta Rina este regim alimentar disociat care presupune consumul în mod diferit a grupelor de alimente precum carne, legume, lactate și cereale, fără să fie amestecate. Este o dietă care repetă un regim de 4 zile, ziua 29 este ziua dedicată detoxifierii și ai voie să bei doar apă sau ceai, iar după această zi, se reia ciclul de câte 4 zile.

Meniul dietei va fi diferit în fiecare zi, însă micul dejun este același mereu. Dieta trebuie urmată 90 de zile, însă pentru echilibrarea metabolismului aceasta poate fi respectată încă 90 de zile după încheiere.

Dieta de slăbit se compune pe un număr de 4 zile astfel:

Ziua 1 – ziua proteinelor (Carne de porc, pește, pui, vită, brânză, lapte, ouă, etc.)

Ziua 2 – ziua legumelor (cartofi, morcovi, ciuperci, castraveți, roșii, fasole, mazăre, varză, spanac, broccoli, etc. orez, quinoa, năut, linte, boabe de soia)

Ziua 3 – ziua carbohidraților (paste cu sos de roșii, pizza cu sos de roșii sau roșii proaspete, dar fără carne, ciocolată neagră cu minim 75% cacao, pâine, covrigi)

Ziua 4 – ziua vitaminelor (fructe, legume, semințe și nuci)

Pentru ca dieta să funcționeze, micul dejun trebuie luat între 04.00 și 12.00, prânzul între 12.00 și 14.00, iar cina între 18.00 și 20.00.

Reguli generale pentru a obține rezultatele dorite

Pe durata celor 90 de zile de dietă, micul dejun rămâne același în fiecare zi. El este compus din fructe proaspete sau uscate, legume proaspete, semințe și fructe oleaginoase, iar toate acestea se pot combina. De asemenea, la micul dejun se poate consuma cafea sau ceai, cu condiția ca acestea să nu fie îndulcite.

Spre exemplu, la micul dejun pot fi consumate fructe precum: măr, banană, prună, piersică, strugure, dar și fructe oleaginoase precum migdale, fistic, caju, nuci, etc, orice combinație.

Indiferent de ziua în care te afli, intervalul de 2 ore între mese trebuie respectat.

Cina trebuie luată înainte de ora 20.00. Consumă la masa de seară jumătatea cantității de mâncare față de masa de prânz.

În dieta Rina nu trebuie schimbate succesiunea zilelor, deoarece alternarea alimentelor recomandate face să funcționeze întocmai dieta de slăbit.

Nu există un meniu standard, iar caloriile nu se numără.

Carnea consumată în timpul dietei trebuie pregătită la cuptor, fiartă sau la grătar fără ulei

Nu întrerupe dieta de slăbit Rina mai devreme de cele 90 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.