Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce facem cu deficitul? PNL, mesaj tranșant pentru Marcel Boloș: 'Este o obligație'

Facebook/ Ionut Stroe
ionut stroe

Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe susține că încadrarea în ținta de deficit de 4,4% este o obligație a României, iar partidul propune reducerea cheltuielilor bugetare.

„Încadrarea în ținta de deficit în anul acesta este o obligație. De altfel este un angajament pe care statul român l-a luat în raport cu accesarea fondurilor europene și a PNRR-ului”, a spus luni Ionuț Stroe.

Acesta nu crede că este posibilă renegocierea cu CE a țintei de deficit.

„Nu cred că e posibil ca în acest moment vreun stat din UE să poată să își renegocieze, dar dacă există disponibilitate din partea Comisiei Europene, de ce nu. Pentru noi ar fi un lucru în plus. Nu trebuie să pornim de la această premisă când ne gândim să adoptăm aceste măsuri de economisire a banului public. Noi trebuie să facem toate calculele raportându-ne la cifra actuală, 4,4%. De altfel, este în interesul nostru să ne încadrăm în această țintă de deficit bugetar în primul rând pentru a genera echilibru în ceea ce privește cheltuielile și veniturile, iar în al doilea rând, poate cel mai important, e vorba de crearea de spațiu fiscal pentru atragerea cel puțin a următorilor doi ani a 16 miliarde de euro din zona PNRR. Așa că n-aș pleca de la premisa că vom avea o țintă mai mare”, a adăugat Stroe.

El a anunțat că PNL, înainte de a cere măsuri din partea companiilor și oamenilor, propune reducerea cheltuielilor bugetare.

„Astăzi, președintele Nicolae Ciucă a solicitat miniștrilor liberali să facă aceste analize și să elimine orice fel de cheltuială neesențială în acest moment”, a mai spus Stroe, care a precizat că PNL nu susține concedierile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.