Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce gest extrem va face CTP dacă Simona Halep va fi dovedită dopată

captură TV
CTP Cristian Tudor Popescu

Ce gest extrem va face CTP dacă Simona Halep va fi dovedită dopată

Cristian Tudor Popescu este atât de sigur că Simona Halep nu s-a dopat intenționat, încât promite că va face un gest nemaivăzut dacă fostul număr 1 mondial va fi dovedit că a luat substanțe interzise.

Depistată pozitiv cu Roxadustat în luna august anul trecut, la US Open, Simona Halep a avut șansa să-și prezinte apărarea în cadrul audierii la tribunalul Sports Resolutions. Acum, sportiva noastră așteaptă verdictul judecătorilor, care va fi dat, conform procedurii Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) până maximum la mijlocul lunii iulie.

Cristian Tudor Popescu a dat de pământ cu avocații Simonei pentru apărarea pe care au ales-o, dar bagă mâna în foc că jucătoarea nu a luat intenționat substanța interzisă. Românca este reprezentată în instanța de la Londra de casa de avocatură a lui Howard Jacobs, omul care a apărat-o și pe Maria Sharapova în procesul pentru dopaj din anul 2016.

„Sunt nevoit să repet: nu mi se pare logică această apărare a avocaților. Cum a ajuns acest supliment comercial doar la Simona? Nu e nici țelină, nici zahăr pudră. Nu poate fi introdus decât într-un mod deliberat, dar nu de către Simona. Nu văd cum ar putea să ducă la o convingere a juriului”, a declarat CTP pentru ProSport.

Jurnalistul a comentat și informația spaniolilor de la Marca, potrivit căreia Simonei i se pregătește o suspendare de doi ani la tribunalul Sport Resolutions: „Va primi o suspendare și cea mai probabilă este de doi ani, dar ar putea fi de patru ani. Suspendarea de nouă luni nu cred că se mai poate lua în considerare. Oricum, ea va fi sancționată. Înțeleg că se poate scădea din ce a executat până acum.

Acuzații legate de pașaportul biologic

Este vorba de primele două probe, la care nu se discută. Ele sunt clare și au fost acceptate de Simona. Nu a contrazis acele probe de laborator. Mai este însă a doua acuzație, legată de pașaportul biologic. Acolo a fost găsită o anomalie care duce la ideea unui doping repetat, în timp, care modifică acel parametru. Ar fi foarte grav dacă se confirmă așa ceva, duce la o suspendare de patru ani și încheierea carierei Simonei”.

Cristian Tudor Popescu e convins că Simona Halep e curată, ba chiar a mărturisit că va recurge la un gest extrem în cazul în care cineva poate dovedi că românca a luat cu bună știință substanța dopantă: „Pata pe viața și cariera ei nu poate fi ștearsă, deși, repet, nu cred că este vina ei și nu a făcut asta în mod conștient. Vă spun clar că, dacă s-ar demonstra că Simona Halep și-a introdus în mod deliberat în organism substanțe dopante, eu nu mai scriu nimic despre tenis!

Nu a văzut la ea vreo încercare de a trișa

Înseamnă că nu m-am priceput nici la om, nici la sport, dacă Simona a făcut așa ceva! Nu pot să cred, pentru că am urmărit-o atâția ani și niciodată n-am văzut la ea o încercare de a trișa în timpul jocului.

Așa cum fac multe jucătoare: tot felul de trucuri, de tertipuri, pauze medicale și încercări de frâna adversarul când e pe val. N-am văzut-o niciodată făcând așa ceva”, a spus Cristian Tudor Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.