Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce i-au făcut revoluționarii lui Ion Iliescu: Surprize neplăcute pentru fostul președinte

iliescu

Dupa ce joi Ion Iliescu a declarat ca deciziile CEDO privind revolutia din ’89 sunt “alimentate” din tara, sambata reactia revolutionarilor nu a intarziat sa apara. 50 de oameni au mers la casa fostului presedinte pentru a-i oferi un martisor.

"Mergem la cel care in aceasta saptamana ne-a umilit si l-am invitat la sedinta si nu a venit." a declarat Teodor Maries, presedintele asociatiei, in fata adunarii.

Citește și: Daciana Sarbu, nevasta lui Ponta, dezvaluiri despre barbatul cu care a facut dragoste prima data!

Membrii Asociatiei "21 decembrie 1989" l-au invitat pe Ion Iliescu la intrunirea lor, iar cum acesta nu a venit, oamenii, in numar de peste 50, au decis sa mearga la resedinta acestuia din cartierul bucurestean Primaverii, pentru a-i oferi o sticla de vin spumant romanesc, cu ocazia zilei de nastere sarbatorita pe trei martie, si un martisor in forma de fluture pentru sotia acestuia, Nina Iliescu.

"Iliescu condamnat, pentru sangele varsat." au scandat oamenii. "La puscarie!", "La Jilava, dupa Visinescu!"

Citește și: Lucrul pe care femeile nu-l acceptă niciodată la un bărbat când e vorba despre sex

Teodor Maries: "In conformitate cu constiinta domnului Iliescu. Lui ii este foarte frica sa dezgroape acesti morti pentru ca in mortii din cimitir, in eroii nostri inca sunt gloante. Si gloantele alea sunt ale armatei, ale securitatii, ale militiei si ale garzilor patriotice coordonate de Ion Iliescu."

"A umilit o tara intreaga, nu doar pe noi, a umilit eroii revolutiei. Pe noi ne-a umilit permanent 26 de ani, dar sa ii umileasca pe mortii, asta nu acceptam." a adaugat Teodor Maries pentru PRO TV.

Fostul presedinte Ion Iliescu a sustinut joi, referindu-se la dosarele Revolutiei si Mineriadei, ca CEDO "este alimentata" de oameni din tara, "interesati" in acest sens. "In loc sa tot plangem mortii de la Revolutie, mai bine sa tragem concluziile politice."

Citește și: Una dintre cele mai mari bănci din România: ”Nu mai dăm reclame la Antena 3”

De altfel, fostul presedinte al Romaniei a declarat ca nu vede "cui ii foloseste redeschiderea dosarului Revolutiei". O parere similara are si despre anchetele procurorilor care incearca sa afle ce s-a intamplat la mineriada din '90.

Teodor Maries crede ca lui Ion Iliescu "ii este foarte frica sa dezgroape acesti morti pentru ca in mortii din cimitir, in eroii nostri inca sunt gloante si gloantele alea sunt ale armatei, ale securitatii, ale militiei si garzilor patriotice, coordonate dupa seara de 22 decembrie 1989 sub comanda noului presedinte al romaniei, Ion Iliescu"

Pe de alta parte, revolutionarii se tem ca o data ce au fost dati afara din sediul de pe Batistei, vor pierde corespondenta importanta, cum ar fi cea cu CEDO sau cu parchetul general.

Citește și: Reacția Antena 3 după ce o bancă a anunțat că nu mai dă publicitate

Membrii Asociatiei “21 decembrie 1989” au ramas fara sediu dupa ce acesta a fost retrocedat unui alt proprietar.

Potrivit unui comunicat de presa al Asociatiei "21 Decembrie 1989", sediul acesteia a fost executat in aceasta saptamana, iar Adunarea Generala Ordinara a fost convocata sambata pe trotuarul din fata sediului Asociatiei, intrucat Statutul organizatiei si OUG 26/2000 privind organizarea si functionarea asociatiilor si fundatiilor nu permit schimbarea datei, orei si locului desfasurarii unei adunari generale, dupa cum informeaza Agerpres.

Citește și: Anunț CRUCIAL de la Guvern pentru toți șoferii: Ce se va schimba în perioada următoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.