Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce îi cere Andreea Pora lui Traian Băsescu: Să se lepede de Udrea

Unul dintre jurnaliştii apropiaţi fostului preşedinte, Traian Băsescu îi dă sfaturi actulului şef al MP. Andreea Pora de la Revista 22 scrie un editorial în care îi oferă formula magică lui Băsescu.

Jurnalista este de părere că partidele mici, inclusiv ALDE și MP, vor avea probleme să treacă pragul electoral pentru intrarea în Parlament la alegerile legislative din acest an. Totuși, editorialista susține că Traian Băsescu ar putea să contribuie la intrarea partidului său în Parlament, dar cu o condiție – să nu o mai apere pe Elena Udrea.

Citeşte şi: Criticat pentru că zboară cu avioane private, Dacian Cioloș schimbă foaia: Cu ce se duce în Franța

"Tăriceanu este curtat de ambele partide, cu toate că vehemența acestuia în atacarea justiției ar trebui să-l facă nefrecventabil pentru liberali. Partidul lui Oprea este practic terminat după episodul cu polițistul, iar o alianță cu el ar fi contraproductivă pentru PSD. Geoană este frunză în vânt și ar trebui de pe acum să înceapă să bată la uși, dacă vrea să mai rămână în politică. Cât despre anunțata fundație a lui Ponta, e doar o încercare disperată de rebranduire, fără șanse de a rupe fie și o fărâmitură din PSD.

Citeşte şi: Miron Mitrea, DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre Victor Ponta, Vanghelie, Oprescu și PSD

Cu Mișcarea Populară a lui Băsescu lucrurile stau însă diferit. Veritabil animal politic, acesta își caută cu cinism un electorat în zona naționalistă și populistă lăsată liberă de Corneliu Vadim Tudor. Hărmălaiapora făcută de fostul președinte umple timpii morți ai televiziunilor și furnizează teme. Dacă Băsescu nu va repeta greșeala de a o apăra pe Elena Udrea, ale cărei procese intră în linie dreaptă (vedem că în cazul condamnării fratelui său a fost precaut), MP ar putea depăși pragul electoral. Partidul nu are nevoie de alianțe, pe care oricum nici nu are cum să le găsească, fiind izolat pe scena politică. Acest lucru este însă și un avantaj, Băsescu joacă cu succes partitura unicei opoziții, în contextul vidului de lideri și al unui electorat avid de scandal”, a scris Pora.

Citeşte şi: Sebastian Ghiţă, executat de fisc din cauza RTV: I-au fost luate 9 apartamente

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.