Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce ii cere UE lui Erdogan, dupa castigarea prezidentialelor in Turcia

ue turcia


'Vă felicităm pentru alegerea dumneavoastră şi sperăm că veţi juca un rol de reconciliator în această nouă calitate, după cum v-aţi şi angajat să o faceţi, astfel încât să aduceţi laolaltă toate comunităţile, credinţele, sensibilităţile, opiniile şi modurile de viaţă din societatea turcă', a scris Van Rompuy în acest mesaj co-semnat de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Preşedinţii celor două instituţii ale UE au amintit că Turcia este 'un partener esenţial pentru Uniunea Europeană: o ţară candidată la aderare, un vecin, un partener comercial şi un aliat diplomatic'.

În acest context, ei l-au invitat pe preşedintele turc să 'continue eforturile în vederea obţinerii unei soluţionări pentru problema kurdă şi pentru a găsi o soluţie pentru chestiunea cipriotă'. 

Ales duminică preşedinte al Turciei în primul scrutin prin vot universal direct, Recep Tayyip Erdogan, care este premier al guvernului turc din 2003, a promis să fie 'preşedintele celor 77 de milioane de turci şi nu doar al celor care l-au votat'. Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.