Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce implicare a avut Traian Băsescu în 'şantajarea' lui Victor Ponta: Fostul preşedinte spune totul

ponta basescu

Fostul preşedinte, Traian Băsescu, intervine în forţă în scandalul iscat de Sebastian Ghiţă care a venit cu o serie de dezvăluiri despre un şantaj la care ar fi fost supus fostul premier, Victor Ponta. Ghiţă a spus că adjunctul SRI, Florian Coldea, l-ar fi ameninţat pe Ponta pentru a o numi în funcţia de şef DNA pe Laura Codruţa Kovesi.

Vezi şi: Sebastian Ghiţă, noi DEZVĂLUIRI care vor CUTREMURA România: Victor Ponta e cel VIZAT

Băsescu spune că nu are nicio implicare în acest scandal şi că serviciile au scăpat de orice fel de control. "Nu am ştiut de aceste lucruri. Urmăresc cu atenţie serialul lui Sebastian Ghiţă. Cristoiu spune comandantul a decis. Eu spun de foarte mult timp că nu avem control pe serviciile de informaţii, ele se autonomizează. Am vrut să aflu dacă Ponta e ofiţer acoperit. Mi s-a spus că nu se poate aşa ceva.Nu aş fi recurs niciodată şantajarea lui Victor Ponta. Nu aş fi putut face aşa ceva.Am vrut demilitarizarea acestor servicii. S-au făcut un şir întreg de înscenări începând cu Elena Udrea. Nu mai vorbim de înscenarea cu fratele meu prin 2 şi un sfert. Am înghiţit-o atunci. Vă dau dosarul ginerelui şi nepotului. Să vedeţi ce e acolo. Provocări.Maestrul Cristoiu spune comandantul a ordonat aşa ceva. Nici vorbă să ordon aşa ceva vreodată.", a dezvăluit Băsescu în direct la România TV.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI despre Florian Coldea şi Kovesi: Pentru cine 'joacă' cei doi

Mai mult, Băsescu a vorbit despre negocierile cu Victor Ponta în privinţa numirii lui Kovesi la DNA. "Eu ştiu ce am discutat cu Ponta prin Udrea. negociere. Nu îl vrei pe Morar la DNA, pune-o pe Kovesi la DNA. Credeam că e un procuror tânăr care vrea să facă carieră. A fost o apreciere greşită.Eu mă înjuram cu Ponta, nu aveam de ce să îl ameninţ şi şantajez.", a mai spus Băsescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.