Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce le-a spus Vladimir Putin rușilor, în primul mesaj după victoria zdrobitoare în alegerile prezidențiale

reuters.com
vladimir putin

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a mulţumit duminică ruşilor pentru votul la alegerile prezidenţiale pe care le-a câştigat cu majoritate de voturi, conform rezultatelor preliminare, relatează AFP, citat de AGERPRES.

"În primul rând, aş dori să le mulţumesc cetăţenilor, suntem cu toţii o singură şi aceeaşi echipă, toţi cetăţenii Rusiei care au mers la secţiile de votare şi au votat", a declarat Putin în faţa echipei sale de campanie în timpul unei intervenţii difuzate la televiziunea de stat.

Vladimir Putin a estimat luni că primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale din Rusia, care îl anunţă câştigător clar, demonstrează "încrederea" ruşilor în puterea sa.

"Avem multe obiective concrete şi importante de îndeplinit. Rezultatele alegerilor mărturisesc încrederea cetăţenilor ţării şi speranţa lor că vom face tot ceea ce a fost planificat", a afirmat Putin într-un discurs televizat în noaptea de duminică spre luni.

El a dat asigurări că ţara sa nu se va lăsa "intimidată" sau "zdrobită", după doi ani de conflict în Ucraina şi de criza cu Occidentul.

"Nu contează cine vrea să ne intimideze sau cât de mult, nu contează cine vrea să ne zdrobească sau în ce mod, voinţa noastră sau conştiinţa noastră. Nimeni nu a reuşit vreodată să facă aşa ceva în istorie. Nu a funcţionat astăzi şi nu va funcţiona în viitor", a dat asigurări Putin în cursul discursului televizat.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, de asemenea, că a fost în favoarea unui schimb de deţinuţi cu Occidentul, inclusiv cu principalul său opozant Aleksei Navalnîi, înainte de moartea acestuia în închisoare în condiţii obscure, la mijlocul lunii februarie.

Potrivit preşedintelui rus, atunci când s-a pus problema unui schimb între Navalnîi şi "unii deţinuţi care se află în instituţii penitenciare din ţările occidentale", el "a fost de acord". "A fost o singură condiţie: să facem schimbul ca să nu se mai întoarcă", a spus el.

Putin declară că acţiunile de protest convocate de opoziţie nu au "niciun efect"

Vladimir Putin a subliniat că acţiunile de protest convocate de opoziţie nu au "niciun efect" asupra alegerilor prezidenţiale şi a ameninţat cu urmărirea penală a celor care au distrus buletinele de vot.

"Aceasta este o infracţiune şi forţele noastre de ordine şi judiciare vor acţiona în conformitate cu legea", a avertizat Putin. În realitate, nu a avut niciun efect", a spus el.

Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale din Rusia cu 87% din voturi, potrivit unui exit-poll realizat de institutul oficial Vtsiom citat de AFP. Potrivit Comisiei electorale ruse, liderul de la Kremlin a obţinut 87,97% din voturi după numărarea a 24% dintre buletinele de vot.

Televiziunea rusă de stat l-a declarat învingător pe Putin în alegeri, pe baza mai multor exit-poll-uri, potrivit dpa.

Votul care i-a adus lui Putin al cincilea mandat la Kremlin a fost însoţit de numeroase proteste, în special "Amiază împotriva lui Putin" organizat la apelul opoziţiei, la care au participat mii de oameni în întreaga lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.