Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce nu s-a știut până acum! Decizia integrală privind suspendarea Simonei Halep a fost publicată de ITIA

WTA tour
Simona Halep

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat joi decizia integrală a tribunalului independent în cazul Simona Halep. Aceasta prezintă procesul și detaliile audierii care a avut loc la 28 și 29 iunie 2023.Documentul a fost redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informațiile personale de sănătate. Decizia finală a tribunalului independent include:

O concluzie conform căreia încălcarea regulilor antidoping de către jucătoare în ceea ce privește roxadustat a fost intenționată și o alta conform căreia tribunalul a fost "convins" că jucătoarea a comis o încălcare a regulilor antidoping ca urmare a datelor din pașaportul său biologic al sportivului.

De asemenea, decizia mai conține o concluzie conform căreia informațiile standard au fost împărtășite cu experții care fac parte din Unitatea independentă de pașapoarte biologice ale sportivilor a WADA, iar cunoașterea de către experți a identității jucătorului nu a avut niciun impact asupra opiniei lor cu privire la datele din pașaportul biologic al sportivului.

Documentul are și o declarație din partea comisiei potrivit căreia "doamna Halep nu este cu siguranță responsabilă pentru nicio întârziere în audierea și determinarea acestui caz. Cu toate acestea, în ciuda protestelor repetate ale jucătoarei care susțin contrariul, nici ITIA și nici altcineva implicat nu este".

Conform aceluiași document, juriul a stabilit că "circumstanțele agravante" nu s-au aplicat în acest caz și decizia sa a fost de a o sancționa pe jucătoare pentru patru ani, cu începere de la începutul suspendării sale provizorii (7 octombrie 2022).

În documnetul detaliat se mai precizează că contestarea deciziei în cadrul Programului antidoping din tenis se face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), iar toate detaliile și termenele vor fi decise de TAS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.