Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce nu s-a văzut la TV la respingerea arestării Elenei Udrea / VIDEO

udrea-orban

Deputatii au incuviintat, miercuri, cererile DNA de urmarire penala si de retinere pentru 24 de ore a Elenei Udrea, insa au respins la limita cererea de arestare preventivă a acesteia într-un nou dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii. Ea este acuzată că a primit de la un om de afaceri 3,8 milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica.

Liderul opoziției, Alina Gorghiu, a ignorat-o total pe Elena Udrea. Co-președintele PNL nu a ascultat deloc discursul acesteia in plenul Camerei Deputatilor, fiind ocupată cu discuții alături de colegii ei care s-au perindat ca la audiențe. Gorghiu a petrecut o buna bucata de timp in prezenta lui Dan Motreanu, trimis in judecata de DNA pentru spălare de bani în finanţarea campaniei electorale din 2008.

Liderul puterii, Liviu Dragnea, a pierdut si el cea mai mare parte a discursului Elenei Udrea, fiind preocupat majoritatea timpului cu butonarea telefonului mobil. Liderul PSD a ascultat totusi ultima parte din apararea Elenei Udrea.

Acelasi lucru l-a facut si unul dintre apropiatii acesteia, deputatul 'puișor' Florin Popescu, care a preferat telefonul mobil in locul discursului celei cu care a pus bazele PMP.

Desi a intrat intr-un con de umbra, deputatul Sebastian Ghita, aflat sub control judiciar, inca sa bucura de un statut de VIP printre social-democrati, acesta fiind primit cu zambete, saluturi, de lideri PSD si ministri. Acesta a stat de vorba de Liviu Dragnea, a facut un mic tur printre PSD-isti, s-a pupat cu unii dintre ei, dupa care a votat cererile DNA.

Un moment inedit care a starnit vociferari, rasete si ironii in sala de plen a fost interventia deputatului independent Remus Cernea, care a luat cuvantul si a spus ca nu va vota arestarea, acesta fiind singurul care si-a asumat public ca o sustine pe Elena Udrea. Gestul i-a fost recompensat de multumiri din partea lui Udrea.

Majoritatea deputatilor si-au ascuns votul si doar liderii de top printre care Gorghiu si Dragnea au votat la vedere ca sa dea semnalul.

La finalul votului, Elena Udrea a asteptat indelung sa primeasca rezultatul votului cu bile. La final, obosita, plictisita, dar bucuroasa, aceasta a căscat, s-a retras alaturi de apropiatii ei si s-a bucurat pe ascuns, în pumni, pentru rezultatul votului.

Vestea cea mare i-a adus-o Ludovic Orban (PNL), care ulterior le-a explicat si jurnalistilor incidentul de la numararea bilelor.

'Eu cred că (deputaţii - n.r.) au dat-o ca la rabin. Adică, hai să fie una şi pentru procuror, una şi pentru Udrea. Cred că aşa au dat-o", a explicat Udrea rezultatul votului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.