Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce OFERTĂ i-a făcut Laura Codruța Kovesi lui Gabriel Oprea

kovesi oprea

Gabriel Oprea a demisionat din Senat după ce colegii parlamentari au refuzat cererea DNA de începere a urmăririi penale sub acuzația de omor din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină. Laura Codruța Kovesi spune că Oprea a ratat o mare ocazie: aceea ca procurorii să adune probe și în favoarea sa.

”Nu doresc să intru în dialog cu domnul Oprea. Este prematur să discutăm despre ce vom face până această demisie nu-şi va produce efectele. Aşteptăm ca demisia să fie citită în plen, să fie publicată, aşa cum scrie în lege. În situaţii similare s-a cerut aviz de la preşedinte şi v-aş reaminti cazul Miron Mitrea. Această investigaţie, în primă fază, a vizat o infracţiune de abuz în serviciu.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Ulterior, procurorul a mai administrat probe, a făcut audieri, a dispus mai multe expertize. Avem o infracţiune care este de competenţa DNA, orice infracţiune conexă este de competenţa DNA. În Comisia juridică votul a fost favorabil - au analizat competenţa, referatul trimis de procuror.

Începerea urmării penale e o etapă în procesul penal. Suntem obligaţi să chemăm persoana care devine suspect, să aducem la cunoştinţă acuzaţia, probele pe care le avem, din acel moment, procurorul administrează probe atât în favoarea, cât şi în defavoarea suspectului. Neputând începe direct urmărirea penală, a trebuit să solicităm aviz. Dacă avizul ar fi fost obţinut, am fi administrat probe atât în acuzare, cât şi în apărare.

Citește și: Noua tehnologie prin care citești cărțile fără să le deschizi

Suspectul poate participa, prin avocaţi, la toate actele de urmărire penală. E o etapă care îi conferă suspectului garanţii procesuale în plus. Abia când vom finaliza dosarul, când vom administra toate probele, abia atunci vom şti exact care este finalitatea într-un dosar şi abia atunci vom putea stabili culpa tuturor celor implicaţi în dosar.

E prematur să vorbim despre răspunderea unei persoane până nu e finalizată urmărirea penală.”, a spus Laura Codruța Kovesi la TVR 1.

Citește și: Locurile de pe Pământ în care oamenilor nu li se permite accesul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.