Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce preț va plăti Rusia dacă invadează Ucraina

conflictreportdotinfo.files.wordpress.com
ucraina donbas

Dacă Rusia invadează Ucraina, răspunsul Uniunii Europene ar trebui să fie „oprirea imediată a importurilor UE de petrol și gaze din Rusia”, „excluderea Rusiei din sistemul de plată SWIFT” și „înghețarea activelor și anularea vizelor pentru Europa ale tuturor oligarhilor apropiați de autoritățile ruse”, se arată într-o rezoluție adoptată joi de Parlamentul European.

„Parlamentul este profund îngrijorat de recenta concentrare militară a Rusiei la frontiera cu Ucraina și de dezvăluirile agenților ruși din spatele exploziilor din Cehia.

Într-o rezoluție adoptată joi, eurodeputații au confirmat profunda îngrijorare cu privire la poziționarea forțelor militare ruse în apropierea frontierei cu Ucraina, precum și în Crimeea ocupată ilegal.

În cazul în care concentrarea de forțe militare ar duce la o invazie a Ucrainei de către Rusia, UE trebuie să arate clar consecințele unei astfel de încălcări a dreptului internațional și a normelor internaționale, susțin eurodeputații. Un astfel de scenariu trebuie să ducă la oprirea imediată a importurilor UE de petrol și gaze din Rusia, la excluderea Rusiei din sistemul de plată SWIFT și la înghețarea activelor și anularea vizelor pentru Europa ale tuturor oligarhilor apropiați de autoritățile ruse.

Rezoluția a fost adoptată cu 569 voturi pentru, 67 împotrivă și 46 abțineri”, potrivit unui comunicat al Parlamentului European

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.