Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce prevede protocolul de colaborare PNL - PSRO

Protocolul de colaborare PNL - PSRO, care a fost semnat luni 15 februarie, prevede colaborare la nivel local și național pentru constituirea de majorități comune la nivelul tuturor consiliilor locale, județene și ale municipiului București după alegerile locale.

”PNL și PSRO vor semna un protocol distinct pentru o alianță post-electorală în vederea realizării unei majorități parlamentare, care să constituie și să susțină viitorul Guvern”, mai scrie în document.

Ce mai prevede protocolul:

  • Cele două partide vor prezenta liste, candidați și oferte electorale proprii la alegerile locale din iunie 2016, reflectând litera, spiritul și intenția strategică a prezentului Acord. După alegerile locale, cele două partide vor operaționaliza prezentul Acord în negocierile pentru formarea majorităților PNL-PSRO și a reprezentării corespunzătoare a celor două formațiuni în toate funcțiile alese sau numite la nivel teritorial și național.
  • În condițiile organizării în două tururi a alegerilor pentru primari, cele două părți se obligă să susțină în turul doi candidatul cel mai bine plasat al uneia din cele doua formațiuni semnatare ale prezentului Acord.
  • Părțile semnatare vor colabora în vederea monitorizării aplicării fără excepție a prevederilor legale cu privire la campania electorală, în special a legii cu privire la finanțarea campaniei electorale, a corectitudinii procesului electoral și a organizării zilei votului.
  • PSRO și PNL vor milita și vor acționa pentru alegerea primarilor în două tururi.
  • PNL și PSRO vor colabora în secțiile de votare pentru monitorizarea corectitudinii desfășurării procesului electoral.
  • În termen de 21 de zile de la semnarea prezentului protocol, organizațiile județene, de sector și cea a Municipiului București vor încheia protocoale similare la nivel local, prin identificarea modalităților concrete de colaborare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.