Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce puteri a primit Marian Neacșu în realitate? Explicația politică și cea juridică

gov.ro
Marian Neacsu

Guvernul Marcel Ciolacu a adoptat în prima sa ședință, pe 15 iunie, o Ordonanță de Urgență care prevede că „viceprim-ministrul fără portofoliu avizează toate proiectele de acte normative care au impact bugetar”.

Ce înseamnă mai exact acest lucru?

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a explicat marți, la Parlament, că din punct de vedere juridic ocupantul funcției, Marian Neacșu (PSD), nu va putea bloca proiectele de acte normative.

Pe de altă parte, din punct de vedere politic, măsura a fost agreată în coaliție pentru ca PSD să beneficieze de o funcție cu rol avizator din moment ce Justiția și Finanțele se află ambele la liberali.

  • „Aici nu verifică nimeni pe nimeni cu nimic. Vicepremierul are acest atribut de a coordona activitatea când vine vorba de impactul bugetar al anumitor proiecte. S-a discutat în coaliție, a fost analizat dpdv politic, s-a decis că este oportun, mai ales că cei de la PSD nu au niciunul din ministerele avizatoare, Finanțe și Justiție, care au miniștri din partea PNL. Acesta este motivul pentru care, pentru o bună funcționare a Guvernului, s-a decis ca domnia sa se poată uita, fără a putea cenzura activitatea ministerelor, fără a putea cenzura proiectelor, să se poată uita peste documente. Nu văd asta ca pe un capăt de țară, chiar dacă se pot suprapune la un moment dat atribuțiile”, a explicat ministrul Justiției.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.