Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce răsare din canalizările Bucureștiului / FOTO

Apa Nova București

Nu mai vine ploaia? Este o întrebare pe care cei rămași în capitală și-o pun în fiecare zi. O ploaie ar aduce puțină răcoare și ar mai înviora vegetația în București.

Cei care ies la lucru după ploaie în loc să se bucure de răcoare sunt lucrătorii de la Apa Nova. Ei trebuie să se asigure că apele se scurg fără să creeze probleme nimănui.

Cum, în urma încălzirii globale, situația devine din ce în ce mai instabilă, munca lor devine din ce în ce mai ... interesantă. Spre exemplu, debitul maxim al casetei de ape uzate atins în luna iunie este de 126 metri cubi pe secundă. Un adevărat râu. Prin comparație, debitul Oltului este de 196 metri cubi pe secundă.

Dar adevăratele surprize vin atunci când se fac lucrări de intervenție. În rețeaua Bucureștiului, muncitorii de la Apa Nova trebuie să scoată tot felul de lucuri ca să mențină totul în funcțiune. Astfel, au fost găsiți si scoși pești, dar și animale întregi. O ... vacă, un ...porc , capete (schelet) de vită și chiar... un cap de mistreț.

Și chiar dacă majoritatea bucureștenilor sunt scutiți de vederea acestor „trofee”, nu sunt deloc scutiți de efectele pe care ele le produc. Ar trebui să știți deci, la următoarea ploaie mai puternică când v-ați dori o barcă, că vina pentru baltă e a concetățenilor care au decis să arunce porcul în canal.

content-imagecontent-imagecontent-imagecontent-imagecontent-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.