Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce riscuri implică disputa dintre Azerbaidjan și Franța pentru proiectul de gaz din Marea Caspică

ukerc.ac.uk
gaze energie

Ministrul de externe azer, Jeyhun Bayramov, a declarat joi reporterilor că nu există niciun risc pentru proiectul de gaze naturale al țării sale, condus de compania franceză TotalEnergies, în ciuda escaladării tensiunilor dintre cele două țări, scrie rigzone.com.

Franța a ordonat miercuri ca doi diplomați azeri să părăsească țara, la o zi după ce Baku a declarat persona non grata doi trimiși francezi.

TotalEnergies conduce al doilea cel mai mare proiect de gaze naturale din Azerbaidjan, Absheron, deținând o participație de 35% din zăcământul din Marea Caspică.

Tensiunile au crescut între Baku și Paris după ce președintele azer Ilham Aliyev a avertizat Franța să nu furnizeze arme Armeniei vecine. Cei doi vecini din regiunea Caucazului încearcă să ajungă la un acord de pace pentru a pune capăt unui conflict de zeci de ani în legătură cu Nagorno-Karabah, după ce Azerbaidjanul a preluat controlul total asupra teritoriului în urma unui asalt militar în septembrie.

Deși este deschisă o "cale spre pace", există încă diferențe serioase nerezolvate între Azerbaidjan și Armenia, a declarat Bayramov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.