Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce să așteptăm în sondajul pe care îl va face public Nicușor Dan

sondaje-de-opinie

Astăzi ne așteptăm ca USB a dea publicității un sondaj TNS care să spună cine este pe locul doi în București după Gabriela Firea: Cătălin Predoiu sau Nicușor Dan. Modul în care s-au poziționat cei doi în așteptarea lui ne sugerează și cam ce ar putea spune datele.

Vezi și: NEBUNIE la pariuri, în alegerile din București: surpriza ENORMĂ care se prefigurează

Predoiu a insistat în mod repetat că trebuie să existe o înțelegere între cele două campanii ca cel de pe locul doi să se retragă. Iar PNL a refuzat să trimită un sociolog să auditeze sondajul comandat de USB.

Asta sugerează că Predoiu nu așteaptă lucruri bune de la sondaj, dar ar avea de câștigat de pe urma unui acord. Ceea ce are și sens, dacă Predoiu este defavorizat de date. O înțelegere a lui Dan cu un partid din sistem i-ar fi știrbit acestuia din urmă aura revoluționară. O parte semnificativă electoratul său l-ar fi abandonat. Iar o parte din această parte s-ar deplasat către PNL. Nu suficient pentru ca PNL să câștige alegerile, dar suficient pentru ca PNL să redevină reprezentantul unic al electoratului care se opune PSD.

De cealaltă parte, acțiunile lui Dan ne sugerează care sunt prioritățile acestuia. Dan nu vrea înțelegere, căci asta l-ar compromite, dar vrea sondaj, pentru că unsondaj l-ar avantaja.

Așadar, putem să ne așteptăm la un sondaj favorabil lui Nicușor Dan în sensul în care acesta va apărea fie pe locul doi, fie la o distanță minoră (deci pe trend pozitiv) față de locul doi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.