Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se ASCUNDE in spatele mentinerii nivelului actual al redeventelor

petrom

Ministrul delegat pentru Buget Darius Valcov a anuntat miercuri ca nivelul redeventelor pentru sectrul petrolier nu va fi modificat incepand din 2015. Astfel marirea redeventelor va fi amanata pentru anul viitor.

"Se va prelungi pentru anul viitor actualul sistem", a spus Vâlcov.

Aceasta prelungire a actualului sistem de taxare se va face prin Ordonanta de Urgenta.

Insa, desi decizia pare sa fie in conformitate cu anunturile facute de premierul Victor Ponta in mod repetat cu privire la mentinerea neivelului actual al tuturor taxelor - "Nu vom mari nicio taxa" - aceasta masura nu afecteaza cetatenii de rand in mod pozitiv. Pe langa faptul ca prin mentinerea nivelului actual al redeventei nu se vor incasa bani in plus la buget, se pare ca decizia a fost luata cu dedicatie pentru gigantii din industria petroliera.

Astfel gigantii industriei petroliere nu vor trebui sa dea niciun ban in plus statului desi, de exemplu, in contractul de privatizare a Societăţii Naţionale a Petrolului Petrom se prevede in mod explicit recalcularea redeventei dupa zece ani de la privatizare. In 2014 se implinesc cei 10 ani.

In contractul de privatizare a Petrom, preluata de OMV, se arata ca “pe o perioadă de 10 ani de la data finalizării privatizării (n.r. – decembrie 2004) vor fi menţinute nivelul procentual, baza şi modalitatea de calcul ale redevenţelor datorate de societate conform contractelor individuale de concesiune încheiate de aceasta, aplicabile la data intrării în vigoare a prezentei legi“.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.