Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu taxa pentru podul peste Dunăre: Propunerea autorităţilor din Giurgiu şi cele din Ruse pentru fludizarea traficului la frontieră

Cristi Șelaru
intrare românia giurgiu pod giurgiu ruse

Ce se întâmplă cu taxa pentru podul peste Dunăre: Propunerea autorităţilor din Giurgiu şi cele din Ruse pentru fludizarea traficului la frontieră

Autorităţile din judeţul Giurgiu şi cele din regiunea bulgară Ruse vor propune ministerelor Transporturilor din cele două ţări ca taxa pe care şoferii o plătesc pentru a tranzita podul peste Dunăre, care face legătura dintre cele două ţări, să poată fi achitată online. Măsura a fost discutată, miercuri, în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţi ai Prefecturii Giurgiu alături de guvernatorul regiunii Ruse. Au fost formulate şi alte propuneri care să ajute la fluidizarea traficului rutier în punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse.

Aglomeraţia din punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse, dar şi accidentele de pe DN 5, au fost unele dintre subiectele discutate, miercuri, de prefectul judeţului Giurgiu, Florentina Stănculescu şi subprefectul judeţului Giurgiu, Mirel Brăgaru, cu guvernatorul Regiunii Ruse, Danail Borisov Kovachev, subprefectul regiunii Ruse, Georgi Georgiev, precum şi preşedintele Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva.

”În cadrul şedinţei, subprefectul judeţului Giurgiu a propus ca atât Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu, cât şi cea din Ruse, să transmită o propunere către Ministerul Transporturilor aferent ambelor state, conform căreia taxa pentru trecerea Podului pentru turisme să poată fi achitată online şi, astfel, lucrătorii care se ocupă de încasarea acestei taxe să poată fi transferaţi pentru a se ocupa de activitatea de măsurare a greutăţii autocamioanelor”, anunţă, la finalul întâlnirii, Prefectura Giurgiu.

La rândul său, guvernatorul regiunii Ruse s-a arătat convins că soluţia ideală pentru fluidizarea traficului între Giurgiu şi Ruse este construirea unui nou pod peste Dunăre, Danail Borisov Kovachev afirmând că va face tot ce este posibil pentru implementarea unui astfel de proiect.

O altă problemă discutată se referă la faptul că nu sunt operaţionalizate la capacitate maximă cântarele folosite pentru măsurarea greutăţii autocamioanelor. În acest context, autorităţile bulgare au propus ca de fiecare dată când se înregistrează valori mari de trafic pentru turisme şi mai mic pentru autocamioane, lucrătorii care se ocupă de măsurarea greutăţii să fie transferaţi pentru a eficientiza controlul turismelor.

”Prefectul judeţului Giurgiu a semnalat o problemă deosebit de gravă în ceea ce priveşte traficul rutier în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, şi anume accidentele rutiere tot mai numeroase ce au loc pe DN5 Bucureşti – Giurgiu, cauzate de staţionarea pe zeci de kilometri a tirurilor care tranzitează frontiera româno – bulgară. La rândul său, guvernatorul Regiunii Ruse a precizat că statisticile arată că în ultimii ani, numărul tirurilor care tranzitează frontiera româno – bulgară a crescut semnificativ, de aceea această problemă afectează atât partea română, cât şi cea bulgară, mai ales că se cunoaşte capacitatea permisă de infrastructura podului ce leagă cele două state”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.