Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare! Marius Budăi a făcut anunțul mult așteptat de români

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
budai

Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare! Marius Budăi a făcut anunțul mult așteptat de români

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a vorbit, marți seara, la România TV, despre o problemă îngrijorătoare pentru români, și mai ales pentru vârstnici.

După ce Organizația de Cooperare pentru Dezvoltare Economică a trimis raportul destinat României, în contextul de aderare al țării noastre la OECD, Marius Budăi a avut câteva informații de transmis, legate de vârsta de pensionare.

În raportul OECD se recomandă Guvernului României ca vârsta de pensionare să crească, astfel încât românii să rămână în câmpul muncii și după vârsta de 65 de ani. Astfel că, cei de la OECD recomandă guvernanților țării să găsească măsuri sporite care să crească anii de muncă.

Ce a spus Marius Budăi

„Personal, am început aceste discuții cu Luca Niculescu, ambasador la Paris, când încă eram ministrul Muncii, atunci nu s-a pus sub nicio formă vorba despre o creștere a vârstei de pensionare. Am citit parte din acest raport, nu se discută despre creșterea vârstei, ci despre a avea grijă să creștem speranța de viață sănătoasă în România, abia după să discutăm după 3035 de creșterea vârstei de pensionare. Noi am și discutat cu OECD despre Legea Pensiilor, asupra faptului că a dispărut pensionarea anticipată, acolo unde e nevoie de stagiu complet de cotizare”, a spus Marius Budăi.

„Este incorect să pui în balanță. Eu nu am văzut nicio trimitere între a duce o medie între speciali și contributivi. Chiar aș putea să citesc iar raportul, nu există, se face trimitere la faptul că reforma trebuie să se mențină, dar în reforme nu scrie nicăieri nicio prevedere că crește vârsta de pensionare”, a fost răspunsul lui Marius Budăi, fostul ministru al Muncii.

”Nu trebuie să panicăm pensionarii”

România are anumite responsabilități din punct de vedere economic, ca alte țări, de altfel. Printre altele, s-a susținut ideea ca specialii să iasă la pensie mai târziu, pentru a se crea o balanță, într-un fel sau altul.

„Noi nu trebuie să îi panicăm pe pensionarii noștri că va crește vârsta de pensionare, că nu e cazul”, a mai precizat Marius Budăi

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.