Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu românii din Regatul Unit după Brexit: Declaraţii de la cel mai înalt nivel

www.catholicherald.co.uk
brexit

Marea Britanie a şocat toată omenirea după ce a votat ieşirea din Uniunea Europeană. Brexit-ul a speriat pe toată lumea, iar acum oameni de la cel mai înalt nivel încep să dea explicaţii.

Citeşte şi: SCANDAL imens şi ironii la adresa unui tehnocrat: Sebastian Ghiţă s-a dezlănţuit

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell a încercat să îi liniştească pe românii ce trăiesc în Regatul Unit. "Din punctul de vedere al guvernului britanic, ar fi fost mai bine pentru Marea Britanie să rămână într-o Uniune Europeană reformată. Joia trecută am avut un vot democratic, un vot cu peste 33 milioane de alegători şi cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană. Vineri, David Cameron, primul ministru al Marii Britanii, a spus clar că voinţa lor trebuie să fie respectată şi implementată. Deci, acum trebuie să ne pregătim pentru un proces de negociere privind ieşirea din Uniunea Europeană în care implice toate autorităţile regionale, astfel încât interesele tuturor părţilor din Regatul Unit să fie puse în discuţie şi protejate. Marea Britanie o să rămână un partener puternic, un partener solid al NATO, împreună cu România şi alţi parteneri ai noştri. Ne pregătim pentru summitu-ul NATO la Varşovia şi în ceea ce priveşte opiniile britanice vis-a-vis de flancul estic nu s-au schimbat după referendum deci o să rămânem un partener solid pentru România în această privinţă.", a spus ambasadorul.

Citește și: Mai tari decât Einstein: Ei sunt cei mai deștepți actori și artiști din lume

Dar cum vor fi afectaţi de Brexit românii din Marea Britanie? "Ştiu că este o întrebare importantă pentru mulţi. Primul ministru David Cameron a subliniat vineri că nu vor exista schimbări imediate nici pentru cetăţenii britanici care trăiesc în România şi nici pentru cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie, nici în modul în care aceştia pot călători sau în modul în care circulă produsele şi se vând serviciile noastre. Termenul e mai lung, bineînţeles o să fie un proces de negociere cu statele membre ale Uniunii Europene şi nu pot să prevăd rezultate de la negocieri, dar în termen scurt, cum am spus, nu vor exista schimbări imediate pentru românii care locuiesc sau studiază în Marea Britanie. 3 din 10 universităţi din top ale lumii sunt din Marea Britanie, cum am spus şi cum a spus primul ministru David Cameron, vineri, în termen scurt, nu vor exista schimbări imediate în ceea ce priveşte condiţiile pentru a studia, pentru studenţi români în Marea Britanie. O să înceapă o negociere şi nu pot să prevăd care o să fie rezultatele negocierii.", a mai spus ambasadorul pentru radioiasi.ro.

Citește și: Doamne, mare Ți-e grădina! I-a dat ca surdu’n clopot: Au fost filmați când făceau sex în clopotniță / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.