Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Adrian Năstase despre regele Mihai: 'Aveam senzaţia unei eternităţi paralele care veghează'

adrian nastase

Fostul premier Adrian Năstase s-a arătat întristat în legătură cu starea de sănătate a regelui Mihai I, despre care a subliniat că a avut o contribuţie deosebită în ceea ce priveşte integrarea euro-atlantică a ţării noastre.

"M-au întristat veştile despre starea de sănătate a Regelui Mihai. Aveam senzaţia unei eternităţi paralele, care veghează. Am uitat că şi el este un om. L-am întâlnit în mai multe rânduri. Îmi aduc aminte că, în urmă cu aproape 25 de ani, cu reprezentanţii săi, am pregătit, în calitate de ministru de externe, vizita regelui la Bucureşti. Vizită care a avut loc în 1992. Încă din iulie 1991 însă, directorul meu de cabinet, ambasadorul Chebeleu, a mers la Versoix, unde a fost primit de Rege şi unde au fost iniţiate contactele pentru a reglementa relaţiile sale cu noile autorităţi. Nu pot să uit contribuţia sa deosebită la intrarea în NATO şi în UE, contactele cu familiile regale din Europa pentru realizarea unor interese naţionale. Îi doresc multă sănătate", a scris Năstase, pe blog.

Miercuri, Consiliul Regal a luat notă de starea de sănătate a regelui Mihai I, care a fost supus recent unei operaţii chirurgicale, suveranul afirmând că este sigur că fiica sa "Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa" de a-l reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile sale publice. "În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Această situaţie vine în anul în care Familia şi Ţara sărbătoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei şi a Statului Român modern. Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei", a transmis regele Mihai, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.