Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Geoană despre protocolul cu PNL

PSRO

Mircea Geoană, președintele PSRO, confirmă alianța cu PNL, dar menționează că va fi vorba de una post electorală, iar la alegerile locale și parlamentare vor avea candidați pe liste proprii.

„PSRO este o alternativă la actualul carusel de partide tradiționale și considerăm că este obligatoriu, în condițiile în care în jurul PSD și al sateliților acestuia și al lui Traian Băsescu s-a constituit o adevărată coaliție a răului, care încearcă să perpetueze vechiul sistem politic, vechiul sistem corupt și mafiot, vechiul sistem care încearcă să-și salveze privilegiile și să schimbe mersul justiției, avem obligația împreună cu cei care cred în aceste idealuri de schimbare și de transformare adevărată să creăm o alternativă mai puternică. Și, de aceea, suntem deschiși pentru stabilirea de acorduri de guvernare și de majorități post electorale cu partide care doresc să vină în întâmpinarea crezului și priorităților noastre. Este vorba de PNL, de alte formațiuni de talie poate mai mică, că e vorba de platforme civice, de cetățeni care doresc să reprezinte adevărata schimbare. Decizia noastră este să intram într-o discuție post electorală și un acord politic post electoral cu PNL. Este un pas pe care am stabilit să-l facem în perioada imediat următoare”, a afirmat Geoană într-o conferință de presă.

Liderul PSRO a explicat motivele pentru care colaborarea cu PNL se va face după alegeri:

„Nu creăm niciun fel de amalgam între două doctrine diferite, suntem două partide diferite. Avem un acord de colaborare parlamentară cu PNL din aprilie anul trecut. Avem o bază de colaborare și o bază de dialog... tot ce înseamnă o colaborare în ziua votului și după ziua votului este o consecință firească a acestor lucruri. Dacă vor fi două tururi, și sper să fie două tururi (...), candidatul cel mai bine plasat va fi susținut. Știm că nu va fi ușor, că ducem o luptă împotriva unor partide care au mai multe resurse și care blochează transformarea și progresul României. (...) Suntem partidul care propunem în oferta noastră politică 'România socială' schimbări radicale. Vreau să ducem o luptă nemiloasă împotriva 'coaliției răului', care încearcă cu disperare să păstreze vechiul mod de a face politică în România. 'Coaliția răului' — PSD, acoliții lor și Traian Băsescu sunt din același film. Încearcă să întoarcă justiția și să oprească lupta împotriva corupției. Toți!”, a explicat Geoană.

O situație hilară se înregistrează la Deva, unde principalii candidați la fotoliul de primar sunt Mircia Muntean (PSRO) și Petru Mărginean (PNL). Întrebat de Glasul Hunedoarei dacă protocolul de colaborare PNL – PSRO care va fi semnat astăzi afectează sau nu candidatura sa la funcţia de primar al Devei, Mircia Muntean a declarat:

„Afectează, pentru că va trebui să-i dau un post de viceprimar domnului Petru Mărginean. Dar, nu-i nimic, cum l-am ţinut 10 ani cu bani la televiziunea lui şi la Salvital, îl mai ţin şi ca viceprimar”.

În schimb, Hunedoara Liberă scrie că în urma protocolului PNL-PSRO candidatura lui Mircia Muntean la primărie este puțin probabilă, având în vedere că PNL l-a valdiat deja drept candidat pe primarul în funcție, Petru Mărginean.

„În aceste condiții, potrivit unor surse politice, Mircia Muntean își pregătește revenirea în UNPR, anunțul oficial urmând să fie făcut în scurt timp, aceasta fiind singura variantă care i-a mai rămas pentru a nu sta pe tușă la alegerile locale din 2016”, scrie sursa citată.

 

Citește și Surse: PNL și PSRO au discutat un protocol pentru alegerile locale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.