Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune UDMR despre revocarea lui Tăriceanu

TRAIAN BASESCU - CONSULTARI - UDMR

O decizie privind o eventuala cerere de revocare a lui Calin Popescu Tariceanu din functia de presedinte al Senatului se va lua numai la nivelul conducerii UDMR, a declarat marti liderul senatorilor Uniunii, Marko Bela.

'Eu deocamdata nu am cunostinta de un astfel de demers. Daca va exista, atunci bineînteles ca va trebui sa luam o decizie. Dar o astfel de decizie nu se ia la nivelul grupului parlamentar, nici daca e vorba de Senat, nici daca e vorba de Camera Deputatilor, ci la nivel de conducere UDMR. Deci totusi e o decizie foarte importanta. La nivelul grupului UDMR se ia o decizie. Ceea ce discutam în acest moment este numai teorie, nu am cunostinta de un astfel de demers', a declarat Marko Bela la finalul sedintei grupului senatorial.

El a negat ca liderii UDMR ar fi fost contactati de liberali în privinta constituirii unei noi majoritati parlamentare. 'Nu am avut o discutie privind formarea unei alte majoritati. Noi, în acest moment, este adevarat ca nu facem parte din nicio coalitie, dar repet, niciodata nu s-a discutat o astfel de problema, numai la nivelul grupurilor parlamentare. Bineînteles ca si grupurile parlamentare au fost implicate de fiecare data în luarea unei astfel de decizii. Dar e decizia întregii organizatii în ce directie merge, cu cine facem coalitie, si, daca se va pune problema, va fi asa si de data aceasta', a adaugat liderul senatorilor UDMR.

Întrebat daca votul acordat candidatului PNL pentru un post de judecator la CCR din partea reprezentantului UDMR din Comisia juridica a Senatului poate fi interpretat ca un semnal politic, Marko Bela a negat. 'Nu poate fi interpretat ca o decizie privind persoana candidatului. La urma urmei, ar trebui sa ajungem într-o situatia când decidem pregatirea candidatului, capacitatea de a face fata unei functii si nu apartenenta politica. Dar în plen, iarasi, colegii vor cântari', a mentionat el.

AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.