Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Guvernul despre construirea unei moschei la București

rovana-plumb

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat luni ca în Guvern nu au fost discutii despre construirea unei moschei la Bucuresti.

Rovana Plumb a fost întrebata de jurnalisti daca stie despre discutiile în urma carora Guvernul a dat o aprobare pentru construirea unei moschei în Capitala, ea afirmând, dupa BPN: 'Nu am avut o astfel de discutie'.

Turcia va construi o moschee mare la Bucuresti, care va fi gata în trei ani, a relatat recent ziarul turc Daily Sabah. În schimb, în baza unui acord semnat cu autoritatile române, Turcia va aloca un spatiu pentru constructia unei biserici de catre România la Istanbul.

Construirea acestei moschei s-a aflat pe agenda presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, care a efectuat o vizita la Bucuresti în luna aprilie. Cele doua tari ar fi ajuns la un acord pentru a grabi planurile de ridicare a moscheii, potrivit sursei citate.

Moscheea, care va fi construita pe o suprafata de 13.000 de metri patrati, va avea o capacitate de 2.000 de persoane. Potrivit Daily Sabah, Guvernul român a aprobat concesionarea suprafetei necesare pentru ridicarea moscheii într-unul dintre cartierele centrale ale Bucurestiului, pe o perioada de 49 de ani.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat duminica, legat de acest subiect, ca ideea construirii la Bucuresti a celei mai mari moschei din Europa si a unei universitati musulmane pentru 6.000 de studenti reprezinta un risc pentru securitatea nationala.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.