Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ponta despre înfiinţarea unor centre NATO de comandă şi control în România

ponta_pupitru_guvern

Premierul Victor Ponta a salutat vineri decizia înfiintarii unor structuri NATO de comanda si control în România, apreciind, în context, ca tara noastra are astfel o garantie ca nu este singura la granita de est a Aliantei.

'Salut decizia înfiintarii unor structuri multinationale NATO de comanda si control în România - este o concretizare a directiei stabilite în cadrul summitului din Tara Galilor! România este un aliat de încredere si avem astfel o garantie ca nu suntem singuri la granita de Est a NATO. Îmi doresc în continuare ca toate tarile partenere din regiune sa se bucure de un climat de siguranta si sa treaca cu bine peste încercarile din prezent', a postat Ponta pe contul sau de Facebook.
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat, joi, ca NATO va fi prezenta în tara noastra prin doua comandamente care urmeaza a fi înfiintate în perioada urmatoare.
''Masurile care s-au aprobat pentru România sunt foarte importante (...) vizavi de reasigurarea pe flancul estic al NATO si UE si mai ales pe flancul sud-estic. A fost o munca foarte intensa în aceasta perioada, de la Summit-ul din Tara Galilor (...) Este al doilea moment important dupa primirea noastra în NATO în 2004. (...) Aceste masuri privesc în special România si Bulgaria si sunt masuri deosebite. De fapt vom avea prezenta NATO în România prin cele doua comandamente care s-au aprobat a fi înfiintate în perioada care urmeaza. Ramâne ca MApN în zilele urmatoare (...) si reprezentantii nostri de la Cartierul General NATO sa implementam masurile de realizare a acestor capabilitati militare'', a declarat Dusa, dupa reuniunea ministrilor Apararii din statele membre NATO, care a avut loc la Bruxelles.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.