Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune presa din Islanda după ce s-a aflat că nordicii vor juca împotriva României barajul de la EURO 2020

presa

În urma tragerii la sorți care a avut loc vineri la Nyon, România și-a aflat adversara de la barajul pentru Euro 2020. Naționala noastră o va întâlni pe reprezentativa Islandei, iar meciul tur se va disputa acasă la nordici, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

Cum a reacționat presa din Islanda, după tragerea la sorți din play-off-ul Ligii Națiunilor: nu au amintiri plăcute cu reprezentativa României. Cele doua naționale s-au întâlnit de două ori, în 1996 respectiv 1997. În ambele meciuri România s-a impus fără drept de apel, s-au terminat la același scor, 4-0 pentru tricolori.

”Islanda nu a strălucit în meciurile cu România, când cele două naționale s-au întâlnit. De fapt, Islanda și România s-au întâlnit doar de două ori, în 1996 și 1997, în perioada de vârf a naționalei României. România era puternică în acei ani, ajungând în sferturile Cupei Mondiale din 1994 și în sferturile Euro 2000. Cele două naționale s-au întâlnit pe Laugardalsvellir (n.r. stadionul din Reykjavik unde evoluează nordicii), pe 9 octombrie 1996. România, cu geniul Gheorghe Hagi în frunte, au câștigat cu 4-0. Dinu Moldovan, Hagi, Gheorghe Popescu și Dan Petrescu au înscris golurile.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

Cele două formații s-au întâlnit din nou, la București, un an mai târziu, pe 10 septembrie 1997, când s-a terminat tot 4-0 pentru România. Hagi a înscris atunci de două ori, Petrescu o dată și Gâlcă, actualul antrenor al lui Henry Finnbogason la Velje, o dată. Românii au câștigat grupa după un marș triumfal, au câștigat 28 de puncte din 30 posibile și s-au calificat fără probleme la Cupa Mondială din 1998, din Franța. Irlanda a făcut 18 puncte, Macedonia 13, Islanda 9, iar Liechtenstein 0.” , scriu jurnaliștii islandezi.

Conform site-ului transfermarkt.com, valoarea lotului naționalei Islandei este de 83,63 de milioane de euro. pe când cea a României valorează 81,90 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.