Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune șeful Internelor despre intrarea României în Schengen: Ar fi cea mai mare satisfacţie a mea. Urmează vizita experţilor din statele membre

enational.ro
schengen

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, joi seară, că ar avea cea mai mare satisfacţie, dacă ar putea da un răspuns afirmativ în privinţa intrării României în Schengen, despre care a subliniat că este un obiectiv de ţară. Bode a mai adăugat că are emoţii, mai ales că săptămâna viitoare urmează vizita experţilor din statele membre.

Lucian Bode a fost întrebat, joi seară, la Digi24, cât de sigur este că România va intra în Spaţiul Schengen.

”Dacă aş putea să răspund la această întrebare şi răspunsul ar fi da, credeţi-mă că răspunsul ar fi cea mai mare satisfacţie a mea ca om politic. Obiectivul de aderare a României la Spaţiul Schengen este un obiectiv de ţară. În consecinţă, tot ceea ce vom face noi, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor, celelalte structuri ale statului implicate la nivel tehnic, la nivel diplomatic, de la preşedintele României total implicat în acest demers, premierul României, europarlamentarii noştri, toate trebuie să concure la acest obiectiv major”, a răspuns Lucian Bode.

Ministrul de Interne a mai fost întrebat dacă are emoţii, el explicând că urmează vizita experţilor din statele membre, chiar săptămâna viitoare.

”Sigur că am emoţii pentru că pe calendar urmează vizita experţilor din statele membre, săptămâna viitoare. Vor face vizite şi verificări la sediile unor subunităţi ale Ministerului de Interne, vor face vizite şi verificări în teren, în frontieră. Vor avea sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu personalul MAI privind aplicarea aquisului Schengen, despre cunoaşterea legislaţiei, a procedurilor Schengen”, a declarat Lucian Bode.

Bode a adăugat că vizita este un exerciţiu voluntar şi că 13 specialişti vor fi prezenţi în România.

”Această vizită este un execiţiu voluntar, am fost de acord cu acest exerciţiu în condiţiile în care pe ceea ce însemană proceduri de acceptare în Spaţiul Schengen, România îndeplineşte toate condiţiile, lipseşte o decizie, decizia care se ia în unanimitate a consiliului JAI şi sperăm că această decizie se va lua anul acesta. Sunt specialişti din 13 ţări din cele 26 membre ale Spaţiului Schengen, respectiv din partea Comisiei. Vor verifica managementul frontierelor, cooperarea poliţienească şi returnarea pe zona de migraţie”, a mai spus Bode.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.