Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cum justifică un lider UDMR rămânerea la guvernare

frunda

Faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale nu este motiv nici pentru schimbarea Guvernului, nici pentru schimbarea coaliţiei guvernamentale şi nici pentru ieşirea UDMR din coaliţie  spune  Gyorgy Frunda, membru al Uniunii şi consilier onorific al premierului.

Cum justifică UDMR rămânerea în Guvern, în condiţiile în care majoritatea alegătorilor maghiari a votat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale? Gyorgy Frunda spune că "nimeni nu i-a întrebat pe alegătorii maghiari dacă vor să rămânem în coaliţie sau nu. Şi să clarificăm un lucru: este vorba despre alegeri prezidenţiale, despre persoana preşedintelui României, nu e vorba despre alegeri parlamentare, nu este vorba despre un vot de a rămâne sau nu într-o coaliţie guvernamentală".
El precizează, la RFI, că "marea majoritate şi a primarilor UDMR şi a consilierilor, a preşedinţilor locali şi judeţeni, marea lor majoritate sunt pentru a rămâne la guvernare. Atâta timp cât suntem în Opoziţie, comunitatea noastră greu sau aproape imposibil să-şi obţină drepturile. Atâta timp cât guvernarea este asigurată de o coaliţie democratică ce respectă principiile statului de drept, locul UDMR-ului este acolo".
În opinia sa, "faptul că domnul Victor Ponta, premierul României, a pierdut alegerile prezidenţiale nu este motiv nici pentru schimbarea Guvernului, nici pentru schimbarea coaliţiei guvernamentale şi nici pentru ieşirea UDMR-ului din această coaliţie".
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi după şedinţa grupurilor reunite ale parlamentarilor Uniunii, că în acest moment nu se pune problema schimbării Guvernului sau a majorităţii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.