Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să facă viitorul procuror general: 'Cheia' e la DIICOT

DIICOT

Codruţ Olaru, adjunct al procurorului general al PÎCCJ, a declarat marţi, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei, că viitorul procuror general al României trebuie să îşi facă o prioritate din consolidarea DIICOT, pentru prevenirea şi combaterea terorismului. "Din perspectiva procurorului care a condus şase ani şi jumătate DIICOT, cred că oricare va fi viitorul procuror general al României trebuie să îşi prioritizeze consolidarea DIICOT pe componenta de prevenire şi de combatere a terorismului. Este practic ameninţarea pe care toată Europa o traversează şi cred că şi România trebuie să fie pregătită", a afirmat Codruţ Olaru, întrebat în legătură cu recentele atentate de la Bruxelles.

El nu a dorit să dea detalii despre discuţiile avute cu ministrul Raluca Prună privind candidatura sa pentru funcţia de procuror general al României, fiind "o chestiune de onestitate, în raport atât cu ceilalţi candidaţi, cât şi cu doamna ministru", eventuale declaraţii urmând să fie date după definitivarea procedurii.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit marţi cu cei patru candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de procuror general al României. Potrivit MJ, pentru ocuparea acestei funcţii şi-au depus candidatura: Gheorghe Ivan - procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Oana Andrea Schmidt-Hăineală - procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi membru al CSM, Augustin Lazăr - procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba-Iulia şi Codruţ Olaru - adjunct al procurorului general al PÎCCJ. Calendarul procedurii de selecţie a procurorului general prevede că pe 23 martie propunerea va fi transmisă CSM pentru avizare. După încheierea procedurilor de la CSM, propunerea ministrului Justiţiei va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis până pe data de 22 aprilie. Ministerul Justiţiei a lansat pe 17 februarie procedura de recrutare a unui nou procuror general, funcţie rămasă vacantă ca urmare a demisiei lui Tiberiu Niţu. Demisia lui Niţu a venit după ce numele său a fost implicat în scandalul legat de folosirea coloanelor oficiale. Conducerea interimară a PÎCCJ a fost preluată de Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.