Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce va face Tăriceanu?

După ce ieri, procurorii DNA au anunțat începerea urmăririi penale pe numele acestuia, la întrebarea „ce va face Tăriceanu?”așteaptă răspuns deopotrivă contestatarii și susținătorii fostului prim-ministru.

Pe de-o parte, criticii acestuia, în frunte cu liderii PNL, îi cer demisia de la șefia Senatului. Mai jos găsiți un fragment din declarația de ieri a Alinei Gorghiu:

În privinţa schimbării lui Tăriceanu, eu sper că va avea măcar acum bunul simţ să îşi dea demisia dacă lucrurile se vor adeveri, în sensul celor spuse de Parchetul de la Braşov.(...) În momentul în care se lămureşte situaţia cu începutul urmăririi penale în cazul său avem, în sfera majorităţii parlamentare PSD-ALDE, un preşedinte al PSD, deputat, care este condamnat definitiv, avem un fost prim-ministru care vrea să vină preşedinte al Camerei Deputaţilor, la voinţa lui Dragnea, care este inculpat pentru fapte de corupţie şi un preşedinte al Senatului care constatăm conform spuselor presei că este urmărit penal pentru mărturie mincinoasă. Deci avem tot leadership-ul PSD-ALDE angrenat, bolnav, atins de probleme pe care ar trebui să le rezolve oriunde altundeva în afară de scena publică

Pe de cealaltă parte, Tăriceanu și susținătorii săi declară că acesta nu este altceva decât o victimă a sistemului represiv, în a cărui vizor a intrat din cauză că este un politician „incomod”.

Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea. Vreau să-i asigur pe toți: prieteni, simpatizanți, presă, opinia publică și persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni, că voi continua lupta mea pentru revenirea la democrație, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 și nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis și continuă să compromită Justiția și statul de drept.”

Dacă Tăriceanu se mulțumește doar cu o aluzie înspre președinție, Victor Ponta a lansat un atac frontal la adresa lui Klaus Iohannis:

Deci lista celor de care Dl Iohannis a vrut să scape cât mai repede ca să nu mai conteze propria sa incompetență: Victor Ponta, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea, Crin Antonescu și acum Calin Popescu Tariceanu din politică/ Tiberiu Nițu, Alina Bica, Horia Georgescu - din instituții ! Sau poate și Dan Condrea?!?! Pe cine mai are Dl Iohannis pe listă ca să știm cine se pregătește de audieri.

Cu siguranță că atacurile și supozițiile vor continua și în zilele următoare, atât din tabăra susținătorilor cât și din cea a contestatarilor lui Tăriceanu. Se gândește acesta la demisia din fruntea Senatului? Dacă ar fi să ne luăm după propria lui declarație, Tăriceanu nu ia în calcul decât să continue lupta cu cei „care au compromis și continuă să compromită Justiția și statul de drept.” Și cum ar putea să continue mai bine această luptă, dacă nu de pe poziția de forță pe care i-o oferă președinția Senatului?

Până nu demult, criticile aruncate de Tăriceanu la adresa DNA au putut fi interpretate drept episodice și factuale, în vreme ce Ponta și Dragnea, de cele mai multe ori, au încercat să se păstreze echidistanți în declarații. Acum, odată cu începerea urmăririi penale față de primii doi și cu condamnarea definitivă în cazul celui din urmă, Războiul Rece s-a transformat într-un război total.

În continuare, un fragment din scrisoarea deschisă pe care Tăriceanu a adresat-o marți seară susținătorilor ALDE:

Mă întreb astăzi, încă o dată, cine anume stabileşte politica DNA şi SRI, cine decide, în interiorul acestor instituţii, care va fi următoarea victimă? Aceste agenţii au devenit o supra-putere, situându-se deasupra celor trei puteri constituţionale ale statului. O supra-putere ocultă şi iraţională ce trezeşte, în mintea generaţiilor mature, amintirea rolului pe care-l juca cândva partidul comunist şi braţul său înarmat, securitatea. În amintirea erei în care votam formal pentru ca eram forțați, vă rog să mergeți la vot duminică, 5 iunie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.