Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vede și aude un om cu 30 de secunde înainte să moară. Rezultatele ultimelor cercetări științifice

impact.ro
moarte clinica

Oamenii de știință au aflat mai multe lucruri despre ceea ce se întâmplă în creierul omului atunci când moare. Cercetătorii au înregistrat la o persoană care a decedat întreaga activitate cerebrală. Ce au aflat pare rupt dintr-un scenariu de film: creierul ne arată momentele importante din viață.

Probabil că nu există om care să nu se fi întrebat ce se întâmplă atunci când mori. De curând, cercetătorii au reușit să înregistreze un creier uman în timp ce omul și-a dat sufletul. Oamenii de știință au reușit să monitorizeze activitatea creierului pentru prima dată în timp ce el se afla în procesul morții.

Modelele electrice observate au demonstrat că undele cerebrale care stimulau creierul au fost legate de procesul de vizualizare a amintirilor. Astfel, putem concluziona că omul retrăiește momentele petrecute în viață, în timp ce se îndreaptă către moarte.

Cum s-a făcut descoperirea

Descoperirea a fost întâmplătoare, intenția inițială fiind de a se monitoriza activitățile cerebrale ale persoanelor care sufereau de epilepsie. În timpul unui astfel de examen, un pacient de 87 de ani care era monitorizat a ajuns să decedeze și astfel cercetătorii au văzut ce se întâmplă atunci când murim.

Creierul a mai funcționat încă 15 minute după ce pacientului i s-a oprit inima

După decesul omului, monitoarele nu au indicat oprirea activității cerebrale. Astfel, monitoarele au înregistrat activitate cerebrală timp de 15 minute după declararea decesului. Acum, oamenii de știință vor acorda prioritate ultimelor 30 de secunde de înregistrare, evaluând ambele părți ale creierului.

Când apar în creier Oscilațiile Gamma

După ce inima pacientului s-a oprit, s-au observat așa-numitele „oscilații gamma” care sunt strict legate de vise, recuperarea memoriei și în același timp de meditație. Tocmai din acest motiv oamenii de știință au ajuns la concluzia că, deși se află în faza finală, creierul depune un ultim efort pentru a-i aminti persoanei respective momentele din viața sa.

Ce spun oamenii care „s-au întors din morți”

Nu în ultimul rând, revederea vieții au povestit-o și cei care s-au întors din morți, adică au fost în moarte clinică pentru mai multe minute. Cei care s-au întors au povestit că atunci când au murit și-au revăzut în fața ochilor, ca pe un film, întreaga lor viață, tot ce au făcut până atunci, cu bune și cu rele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.