Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vedete s-au căsătorit pentru a ascunde că sunt gay/ Care sunt cele mai cunoscute mariaje de lavandă: Homosexualii `cei mai buni soți`

gay homosexuali

În secolul trecut, recunoașterea orientării sexuale aducea un prejudiciu enorm atât starurilor, cât și studiourilor, astfel că mulți actori ascundeau adevărul.

Staruri care cucereau milioane de spectatori în cinematografe și care aduceau profituri uriașe marilor studiouri din vechiul Hollywood aveau o viață foarte diferită de ceea ce afișau pe marele ecran.

Astăzi, ideea de cuplu format din persoane de același sex este firească, dar decenii întregi actorii și actrițele aveau multe secrete. Cei descoperiți erau tratați ca niște proscriși, iar cariera lor a avut de suferit, relatează Adevarul.

Pentru a se asigura că nimeni nu îi suspectează, la insistența agenților sau a studiourilor pentru care lucrau, apelau aceste căsătorii de conveniență. De fapt, marile studiouri din vechiul Hollywood chiar au impus această clauză în contractele semnate de celebrităţi. Clauza a fost introdusă prima dată de Universal.

La începutul secolului trecut, homosexualitatea era asociată cu culoarea mov, de aceea aceste căsătorii au fost numite „mariaje de lavandă“.

Rudolph Valentino, Jean Acker și Natacha Rambova

Rudolp Valentino a fost unul dintre marii „cuceritori“ ai Hollywoodului. Însă în anii 1920 apăruseră deja zvonuri despre orientarea lui sexuală. Dacă zvonurile s-ar fi răspândit, imaginea lui ar fi avut mult de suferit și, cel mai probabil, nu ar mai fi apărut în filme. Un lucru pe care nici el, nici studiourile nu-l puteau accepta.

Soluția găsită de directorii studioului a fost un mariaj aranjat cu actrița Jean Acker, și ea implicată într-o relație cu o femeie. Numai că lucrurile au luat o întorsătură neașteptată chiar în noaptea nunții. Se pare că Acker a regretat decizia luată, s-a închis în camera de hotel și și-a lăsat celebrul soț afară. După puțină vreme, cuplul a divorțat.

După prima căsătorie eșuată, Valentino a decis să mai încerce. De data aceasta s-a căsătorit cu designerul de costume Natacha Rambova, în 1923. Era o perioadă în care toți ochii erau ațintiți asupra lui Valentino, deoarece rolurile sale erau considerate prea puțin masculine. După doar doi ani au divorțat, confrmând suspiciunile că a fost un mariaj de lavandă.

Rock Hudson și Phyllis Gates

Orientarea sexuală al lui Rock Hudson nu a fost un secret la Hollywood. Însă producătorii nu voiau ca acest secret să părăsească Cetatea Filmului. Problemele actorului au început în 1955, când niște ziariști au amenințat că vor publica articole despre escapadele sexuale ale lui Hudson. Așa că agentul lui a organizat rapid o căsătorie între actor și secretara sa, Phyllis Gates. Henry Willson, agentul starului, a fost o figură extrem de controversată la Hollywood. Și el homosexual, alegea băieţi frumoşi din medii defavorizate şi îi manageria, abuzând apoi de ei.

După trei ani, mariajul de lavandă s-a încheiat, iar Rock Hudson nu s-a mai recăsătorit. A început să bea foarte mult și a avut numeroase aventuri, astfel că a fost diagnsticat cu maladia secolului trecut, SIDA, boală care l-a și ucis.

Cary Grant și cele cinci mariaje

În ciuda celor cinci mariaje ale sale, lui Cary Grant, un alt sex-simbol al Hollywoodului, i-au plăcut și bărbații. Însă cuplurile celebre făcute pe marele ecran cu vedete precum Grace Kelly și Sophia Loren au făcut ca orientarea sa sexuală să fie unul dintre cel mai bine păstrate secrete din Cetatea Filmului, în anii ’40-’50. Una dintre relațiile sale cunoscute, care a durat mai mulți ani, a fost cea cu un bun amic, actorul Randolph Scott. Cei doi au împărțit aceeași casă în perioade diferite ale vieții lor, atât la începutul carierei, cât și atunci când erau faimoși.

Tyrone Power și Anabella

Tyrone Power, un star al filmelor romantice și tatăl cântăreței italiene Romina Power, a fost și el atras de ambele sexe. A fost, la rândul său, nevoit să-și asundă atracția pentru bărbați, dar mariajul de lavandă nu i-a fost impus, ci chiar el a dorit să se căsătorească cu Anabella, o actriță franceză. Totuși, din cauza numeroaselor aventuri ale actorului, atât cu bărbați cât și cu femei, cei doi au divorțat.

Judy Garland și Vincente Minelli

Judy Garland s-a căsătorit cu Vincente Minelli, un gay cunoscut chiar înainte de a ajunge la Hollywood. Dar, odată ajuns în lumina reflectoarelor, viața lui a devenit subiect de presă, iar cariera sa avut de suferit. Totul s-a rezolvat cu un mariaj de lavandă. Judy Garland era complet conștientă cine era soțul ei, dar, mai târziu și-a sfătuit fiica, pe Liza Minelli, să se „căsătorească cu un bărbat homosexual, deoarece aceștia sunt cei mai buni soți“. Garland a avut în anturaj mulți bărbați gay și mai târziu avea să înceapă o aventură extraconjugală cu un actor bisexual: Tyrone Power.

Liza Minelli și Peter Allen

Liza Minelli a ascultat sfatul mamei sale, Judy Garland, și a călcat pe urmele acesteia. Ea a fost căsătorită timp de șapte ani cu muzicianul și compozitorul australian Peter Allen. Abia dpă ce mariajul lor a luat sfârșit, acesta s-a simțit împăcat să-și recunoască orientarea sexuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.