Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vor americanii în Egipt: Anunţul lui John Kerry

politico.com
john kerry

Secretarul de stat american, John Kerry, s-a întâlnit miercuri în Egipt cu preşedintele Abdel Fattah al-Sisi care s-a declarat pregătit să ajute la relansarea procesului de pace dintre palestinieni şi israelieni, transmite AFP.

 

Şeful statului egiptean a afirmat marţi că ţara sa este pregătită "să depună tot efortul" pentru a contribui la soluţionarea conflictului israeliano-palestinian, apreciind că cele două părţi se află în faţa unei "oportunităţi reale" pentru a-i pune capăt, conform Agerpres.

 

În cursul întrevederii, John Kerry şi-a exprimat "aprecierea" pentru declaraţiile preşedintelui egiptean, văzând în acestea un "sprijin puternic pentru a face să avanseze pacea israeliano-arabă", potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

 

Anterior, un oficial american cu rang înalt care îl însoţeşte pe John Kerry a spus că secretarul de stat doreşte "să ştie mai mult, direct de la preşedinte, despre rolul pe care vrea să îl joace" în relansarea procesului de pace israeliano-palestinian.

 

Ultima tentativă de a obţine progrese în acest proces, care i-a aparţinut lui John Kerry, a eşuat în aprilie 2014 şi de atunci se află într-un punct mort.

 

După ce a discutat cu Abdel Fattah al-Sisi şi despre conflictele din Sira şi Libia, demnitarul american a plecat spre Bruxelles unde urmează să participe la o reuniune a NATO.

 

Înainte de a părăsi Cairo, John Kerry a reiterat angajamentul Statelor Unite "pentru a ajuta Egiptul în lupta împotriva terorismului, în consolidarea creşterii economice şi întărirea instituţiilor sale democratice", potrivit lui Mark Toner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.