Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vor senatorii să afle din raportul de activitate al ANI

MACOVEI - ANI - ANCHETE

Conducerea Senatului a decis ca acest raport să fie introdus pe ordinea de zi a Comisiei juridice, care se va reuni începând cu ora 13.00.

Unul dintre cei care a solicitat dezbaterea raportului în plen a fost liberalul Petru Ehegartner, senator de Timiş. Acesta face parte şi din grupul pentru iniţierea unui act normativ, în urma deciziei Curţii Constituţionale nr. 460/2013, pentru lămurirea unor formulări din actuala lege ANI. Ehegartner are el însuşi probleme cu ANI, care l-a declarat recent incompatibil.

Potrivit senatorului, legea spune că raportul de activitate trebuie prezentat din oficiu, însă dezbaterea în plen a fost cerută în momentul în care preşedintele ANI a declarat că s-ar comite un act ilegal prin semnarea susţinerii fostului senator Mircea Diaconu.  „În acea perioadă am cerut raportul, conform legii. De fapt, prezentarea raportului este şi o prevedere a legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate. Vom face o analiză a activităţii ANI, pentru că au fost foarte multe rapoarte care suportă discuţii. Nu ştiu în ce măsură au fost acceptate argumentele celor învinuiţi înainte de a se prezenta public rapoartele de incompatibilitate”, a declarat senatorul Petru Ehegartner, pentru stiripesurse.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.