Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vrea cu adevărat Dragnea de la Guvernul tehnocrat

dragnea ciolos

Liviu Dragnea a mai introdus o nuanță în amenințarea (deja relativizată) că va demite Guvernul.

„Ar conta foarte mult atitudinea premierului Cioloş. Dacă premierul ar înţelege că şi tehnocraţii sunt oameni şi că oamenii pot greşi şi ar recunoaşte că a fost o greşeală de la Ministerul de Finanţe, atunci s-ar putea să mai fie o şansă de discuţie. Mâine vom vedea care sunt şansele reale de a trece această moţiune în Parlament,. N-am o chestiune personală cu domnul Cioloş. Am vorbit la telefon după ce am dat acel comunicat”, a spus președintele PSD

„N-am nevoie să vorbesc cu Traian Băsescu, cu conducerea UNPR, pentru că sunt foarte mulți parlamentari UNPR cărora le este foarte greu să contrazică tot ceea ce au susținut în ultimii ani de zile”, a adăugat el.

Citiți și: Liviu Dragnea îl scoate din joc pe Traian Băsescu

Ce vrea Dragnea să rezolve cu aceste declarații?

în primul rând, evident, vrea să se distanțeze de Băsescu. Dacă Ponta reușise să se poziționeze ca opoziția cea mai vocală la guvernul Cioloș doar prin postări pe Facebook, președintele partidului nu își poate permite acest lux. El trebuie să arate că face ceva și că are majoritatea. De aici comentariile că PSD depinde aritmetic, de noul PMP. Ieșirea este ingenioasă; când Dragnea spune că mai are influență în UNPR, nu ai cum să nu îl iei în serios.

Mia mult, Dragnea re-afirmă în mod indirect existența majorității PSD + ALDE + UNPR susținându-și astfel profilul atât în fața activului de partid cât și a simplilor membri.

Apoi, el se poziționează ca un om al rațiunii. Cioloș nu îșî poate permite să îi ceară scuze lui Dragnea, cel puțin nu într-un mod substanțial. Dar electoratul PSD va putea considera acest refuz ca o nouă sfidare.

Miza jocului nu e deloc moțiunea. Este poziționarea actorilor în această bătălie. Iar jocul permite doi câștigători, unul la „dreapta”, altul la „stânga” care să se poziționeze drept punctele de reper ale axei politice și să atragă simpatie și voturi.

Citiți și:Ponta și Cioloș se întăresc reciproc

La dreapta va câștiga Cioloș. Băsescu joacă corect, dar nu are resurse, PNL.... nu joacă.

Ceea ce face ca adevărata concurență să fie în PSD. Cine va rămâne în toamna asta „adevăratul opozant”? Să fie Ponta, să fie Dragnea?

Citiți și: Dragnea, Ponta sau Dîncu?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.