Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce vrea sa impuna Procurorul General presei

tiberiu nitu

Procurorul General al Romaniei Tiberiu Nitu a declarat miercuri ca se cauta instrumente prin care Justitia sa se puna la adapost de ingerintele asupra independentei sale. O masura la care cei din CSM s-au gandit este impunerea publicarii in presa a hotararilor CSM privind astfel de cazuri.

"Nu cred ca exista masuri suficient de dure pentru a preintampina asemenea atacuri (n.r. la independenta Justitiei). O astfel de masura care sa fie eficenta ar fi un parteneriat intre consiliu (CSM) si presa" a spus Tiberiu Nitu.

Parteneriatul ar presupune ca deciziile CSM privind incalacarea independentei justitiei de catre o persoana sa fie publicata in presa timp de cateva zile. Si posturile TV ar fi obligate sa afiseze decizia CSM timp de cateva zile. Astfel Tiberiu Nitu spera ca prin publicitatea negativa de care se vor "bucura" cei care incalca independenta Justitiei sa fie descurajate alte persoane care ar dori sa faca astfel de gesturi.

El sustine si ca trimiterea catre Parlamentul European a deciziei CSM in cazul europarlamentarului Maria Grapini a fost tot un gest de publicitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.