Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceața face probleme în Olanda - Aeroportul internaţional din Eindhoven iar Amsterdam-Schiphol a anulat aproape 100 de zboruri

www.publika.md
avion ceață

O ceaţă groasă a constrâns duminică cel puţin un aeroport olandez să-şi închidă pistele şi să devieze mai multe avioane, blocând mii de pasageri, potrivit unor surse aeroportuare şi media locale, relatează AFP preluată de Agerpres.

Aeroportul internaţional din Eindhoven, sudul Olandei, este închis de duminică după-amiază (11.00 GMT). Circa 27 de avioane care urmau să aterizeze la Eindhoven au fost redirijate şi şase au fost anulate, potrivit site-ului de internet al aeroportului. Acelaşi număr de avioane care plecau de pe aeroport au fost anulate, afectând între 6.500 şi 8.000 de pasageri, potrivit unei media locale.

Aeroportul Amsterdam-Schiphol a trebuit şi el să anuleze aproape 100 de zboruri, a anunţat televiziunea publică olandeză NOS. "Decolările şi aterizările s-au redus la jumătate", a adăugat aceeaşi sursă.

Compania aeriană KLM, care asigură în mod normal circa 65 de zboruri pe oră, nu a putut să opereze mai mult de 17 avioane pe oră la momentul de vârf al perturbării atmosferice.

Nu se ştie cu exactitate când se va sfârşi acest episod meteorologic, dar Institutul regal meteorologic din Olanda a plasat majoritatea sudului şi centrului ţării în "alertă galbenă" cel puţin până la miezul nopţii (23.00 GMT)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.