Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea de a cincea ediţie a proiectului 'Naveta culturală' se desfășoară la Teatrul Naţional 'Marin Sorescu' din Craiova

www.cvlpress.ro
Teatrul national craiova

Cea de a cincea ediţie a proiectului „Naveta culturală”, desfăşurat de Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, este dedicat spectacolului „Femeia mării” de Henrik Ibsen în regia lui Andriy Zholdak. Astfel, iubitorii de teatru din Bucureşti vor putea călători în scop cultural la Craiova sâmbătă, 26 martie, pentru a viziona acest spectacol, conform news.ro.

Plecarea către Craiova se va face dimineaţa la ora 10.00 din Bucureşti, TNB (parcarea din faţa Sălii Studio). Întoarcerea va fi după spectacol, în acelaşi loc.

Preţul biletului (132 lei) include transportul tur-retur cu autocarul şi locul la spectacol, iar biletele pot fi achiziţionate direct din site-ul teatrului: 
https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/1059

„Femeia Mării” în regia lui Andryi Zholdak se încadrează în suita de experienţe care te solicită în postura de spectator de teatru. Te şi sperie, îţi poate plăcea, te revoltă, te poate emoţiona, îţi inspiră respect, te poate epuiza, te poate plictisi - nu te lasă, în niciun caz, fără reacţii. Într-un context mai larg în care tocmai melanjul dintre autentic-estetic-social a devenit reperul calităţii, un spectacol care îţi dă ocazia să îţi nuanţezi impresiile atât de bogate pe care ţi le generează e o experienţă necesară”, spune Alina Epîngeac, critic de teatru.

Spectacolul „Femeia mării” de Henrik Ibsen în traducerea lui Valeriu Andriuţă şi versiunea scenică a Ioanei Mălău îi are în distribuţie pe actorii Costinela Ungureanu, Nicolae Vicol, Angel Rababoc, Raluca Păun, Petronela Zurba, Cătălin-Mihai Miculeasa, Cătălin Vieru, Irina Danciu şi Roxana Mutu.

Regia, co-scenografia, light design-ul şi ilustraţia muzicală sunt semnate de către Andriy Zholdak, decorul şi creaţia video poartă semnătura lui Danilo Zholdak, costumele sunt semnate Yan Zholdak, iar muzica poartă amprenta lui Valentyn Silvestrov.

Câştigător al Premiului UNESCO pentru arte performative (2004) dar şi al celebrelor Premii Masca de Aur (Rusia) şi OPER (Germania), regizorul ucrainean de teatru şi operă Andriy Zholdak montează pentru prima dată la Naţionalul craiovean la propunerea lui George Banu, preşedinte de onoare al AICT - Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru şi consilierul artistic al proiectului „Femeia mării”.

Andriy Zholdak, regizor ucrainean de teatru şi operă, născut la Kiev, a studiat regia de teatru la Moscova, la clasa profesorului Anatoli Vasiliev. A pus în scenă spectacole de teatru şi operă în Ucraina, Franţa, Rusia, România, Germania, Elveţia, Finlanda, Suedia, Macedonia, Belgia, Polonia, Muntenegru.

Prelegerile sale pe teme precum „Actorul viitorului“ şi “Quantum Teatru” dar şi atelierele speciale care disecă Arta Actoriei au fost ţinute în Brazilia, Japonia, Italia, Spania.

A primit Premiul UNESCO pentru arte performative în 2004, Premiul Masca de Aur la categoria Cel mai bun spectacol de operă şi Cel mai bun regizor pentru spectacolul „Evgheni Oneghin” de P.I. Ceaikovski la Teatrul Mihailovski din Sankt Petersburg în 2014, iar în 2016, tot Premiul Masca de Aur la categoria Cel mai bun Ansamblu, pentru spectacolul „Trei surori” de A.P. Cehov la Teatrul Alexandrinski din Sankt Petersburg, iar la ediţia 2022 a Premiilor Masca de Aur este nominalizat la categoria cel mai bun regizor pentru spectacolul „Nana” după Émile Zola, montat tot la Teatrul Alexandrinski din Sankt Petersburg, spectacol care mai are şi alte patru nominalizări.

Montarea sa cu opera Vrăjitoarea de Ceaikovski la Opera din Lyon a fost declarată cel mai bun spectacol din 2019 la Premiile OPER din Germania şi nominalizată pentru cea mai bună producţie la Premiile Mondiale OPER din 2020.

Cea mai recentă producţie montată de Zholdak este opera „Castelul Prinţului Barbă-Albastră” a lui Bartók la Opera din Lyon, Franţa, în primăvara lui 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.