Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai așteptată reacție la violențele din SUA: Președintele Ucrainei îl umilește pe Donald Trump

Donald Trump Volodimir Zelenski Trump Zelenski

Şeful statului ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi confirmarea alegerii lui Joe Biden la Casa Albă în pofida unui "atac oribil" al susţinătorilor lui Donald Trump asupra Congresului american, relatează AFP.

"Condamnăm cu tărie violenţa fără precedent împotriva Congresului american", a postat pe Twitter preşedintele Zelenski după ratificarea de către aleşii americani a lui Joe Biden ca viitor preşedinte al SUA, a doua zi după ce în Capitoliu au pătruns susţinătorii lui Donald Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Realitatea PLUS, după atacul la CTP! ‘O zdreanță, o gioarsă’

"Suntem inspiraţi de rezilienţa celei mai mari şi vechi instituţii democratice din lume, care la numai câteva ore după acest atac oribil a ţinut o sesiune istorică afirmând voinţa poporului american", a adăugat el.

Volodimir Zelenski s-a pomenit fără voia lui în centrul unui scandal politic american, la doar câteva luni după ce a câştigat alegerile prezidenţiale în Ucraina în 2019.

Citește și: Ciprian Ciucu sare la gâtul lui Nicușor Dan: ‘Aștept să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie’

Acest dosar ucrainean a dus la procesul de destituire al lui Donald Trump în SUA, în care preşedintele american a fost acuzat de abuz de putere în beneficiul său politic personal.

În urma dezvăluirii conţinutului unei convorbiri telefonice între Trump şi Zelenski, preşedintelui american i s-a reproşat că a cerut Kievului să declanşeze o anchetă pentru corupţie asupra activităţilor fiului lui Joe Biden în Ucraina, în scopul de a păta reputaţia adversarului său democrat în alegerile prezidenţiale. Donald Trump a fost în cele din urmă achitat de Senat.

Citește și: Va merge Dana Budeanu la protestele demarate de polițiști împotriva Guvernului Cîțu? ‘Mă gândesc serios să o invităm’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.