Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai bună apărare e atacul: Şeful spionajului militar ucrainean anticipează o mutare îndrăzneață a Kievului

Time
ucraina contraofensiva

Şeful Direcţiei de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Kirilo Budanov, a ameninţat joi cu "înmulţirea" atacurilor împotriva infrastructurilor de pe teritoriul rus, apreciind drept util ca ruşii "să vadă în sfârşit realitatea războiului", informează AFP, conform Agerpres.

"Numărul de atacuri împotriva infrastructurilor ruse va fi probabil sporit. (...) Cred că acest plan ar putea include toate principalele infrastructuri critice şi militare ale Rusiei", a declarat Budanov pe Telegram.

În ultimele luni, Kievul şi-a înmulţit loviturile împotriva instalaţiilor petroliere şi gaziere ruse, în urma unor atacuri ale Moscovei împotriva infrastructurilor energetice ucrainene. Ucraina a revendicat mai multe atacuri cu drone împotriva unor instalaţii în regiunea Leningrad, în jurul oraşului Sankt-Petersburg, în ianuarie. În noaptea de marţi spre miercuri, GUR a atacat, cu o dronă, inclusiv o rafinărie din Sankt-Petersburg, al doilea cel mai mare oraş din Rusia, situat la 1.000 de kilometri de frontiera ucraineană.

Răgaz pentru defensivă

"Populaţia civilă rusă vede în sfârşit realitatea războiului. Ea vede depozite petroliere în flăcări, clădiri de uzine şi de manufacturi distruse (...). Tot acest lucru este util", a justificat Budanov într-un mesaj scris dintr-un interviu acordat televiziunii americane CNN.

Această strategie asumată de Kiev ar urma să-i permită să se elibereze de presiunea armatei ruse, în iniţiativă în Donbas (estul Ucrainei), pentru a o determina să îndepărteze o parte din arsenalul şi oamenii săi de pe front.

Avioanele de atac A-10

De asemenea, Ucraina şi-a fixat un alt obiectiv pentru 2024: să-i alunge pe ruşi de pe cerul său, în condiţiile în care ea nu dispune încă de avioanele pe care aliaţii săi occidentali i le-au promis în 2023.

Kirilo Budanov a estimat totodată că avioanele de atac americane A-10 vor ajuta în a-i "provoca o înfrângere militară" Rusiei.

"Avioanele de atac A-10 ar putea întări considerabil capacităţile Ucrainei pe linia frontului (...) Ele pot să contribuie în fapt la provocarea unei înfrângeri militare Rusiei", a declarat el pe Telegram, cu referire la aceste aparate de atac asupra unor ţinte la sol, cu reputaţie redutabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.