Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare bancă de retail din Italia concediează 1600 de angajați

concedieri

Intesa Sanpaolo SpA, cea mai mare bancă de retail din Italia, a ajuns la un acord cu cinci sindicate bancare pentru 1.600 de concedieri voluntare, transmite Reuters, relatează Agerpres.

Citește și: SUA şi Rusia vor să-l scoată pe Bashar al-Assad din izolare

Conform acordului, Intesa va angaja 150 de persoane, în special în sucursalele sale, au anunţat sindicatele. În primul trimestru din 2019, profitul net al băncii italiene s-a situat la 1,05 miliarde de euro (1,18 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 900 milioane de euro. Indicele de adecvare al capitalului Tier 1 al Intesa, un indicator important al solidităţii financiare, s-a situat la 13,5% la 31 martie 2019, unul din cele mai ridicate din Italia. "Ne-am consolidat bilanţul şi ne-am redus la minim creditele neperformante", a afirmat directorul general Carlo Messina la prezentarea rezultatelor financiare.

În rândul băncilor italiene, Intesa este o raritate - profitabilă şi bine capitalizată. În timp ce rivala UniCredit a avut dificultăţi din cauza creditelor neperformante de miliarde de euro, Intesa a reuşit să plătească dividende generoase, în pofida situaţiei economice dificile din Italia. Grupurile bancare italiene UniCredit SpA şi Intesa Sanpaolo SpA sunt prezente şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.