Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare bancă din Rusia, vizată de un atac de phishing: Angajații au primit ordine false de mobilizare

Sberbank

Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, a anunțat luni că serviciul său de securitate cibernetică a împiedicat un "atac masiv de phishing" prin care angajații Sberbank au primit e-mailuri prin care erau invitați la birourile de recrutare militară pentru a "clarifica datele personale".

„Mail-ul conținea un fișier malițios (virus) - un "ordin de mobilizare". Deschiderea fișierului ar fi putut risca să infecteze întreaga infrastructură IT”, se arată în comunicatul citat de BBC.

Potrivit băncii, escrocii exploatează o "agendă de informații de interes public".

În primăvară, președintele rus Vladimir Putin a semnat "legea privind convocările electronice", care presupune notificarea prezenței obligatorii la biroul de înregistrare și înrolare militară prin intermediul portalului Gosuslugi - nu prin e-mail. Autoritățile au declarat în repetate rânduri că, până în prezent, doar citațiile pe hârtie sunt valabile din punct de vedere legal, în timp ce cele electronice pot veni doar în regim de testare și nu amenință cu restricții, inclusiv cu restricții privind părăsirea Rusiei.

Sberbank consideră că autorii e-mailurilor de phishing adresate angajaților săi, despre necesitatea urgentă de a se prezenta la biroul de înregistrare și înrolare militară, exploatează și un alt subiect - decretul lui Putin privind recrutarea cetățenilor pentru serviciul militar (un astfel de decret pe care președintele îl semnează în fiecare an).

Sberbank nu exclude ca invitații false la biroul de înrolare militară să fie primite de clienții săi, și nu doar de angajații săi. "Bineînțeles, birourile de înregistrare și înrolare militară nu trimit citații sau orice alte notificări oficiale prin e-mail, așa că îi rog pe toți clienții noștri să fie și ei atenți și să nu reacționeze la astfel de mesaje", a declarat Stanislav Kuznetsov, vicepreședinte al consiliului de administrație al băncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.