Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare breșă de securitate cibernetică din istoria Franței: Datele a jumătate din populație au fost furate

vestidinrusia.ro
atacuri cibernetice hacker laptop

Datele a 33 de milioane de persoane din Franța au fost furate în cel mai mare atac cibernetic din istoria țării, afectând aproape jumătate din populație. Doi furnizori de servicii pentru companiile de asigurări medicale au fost ținta atacului, dezvăluind date personale ale milioane de oameni.

Autoritățile au început o investigație, iar CNIL (autoritatea franceză pentru protecția datelor) a confirmat că informațiile furate includ starea civilă, data nașterii, numărul de securitate socială, numele asiguratorului de sănătate și acoperirea asigurării, fără a implica detalii bancare, adrese medicale sau de contact.

„Este prima dată când există o încălcare la o asemenea amploare”, a declarat Yann Padova, avocat specializat în protecția datelor digitale și fost secretar general al Autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL), pentru postul francez Franceinfo .

Potrivit Padova, aceasta este „cea mai mare breșă de securitate din Franța”.

Două companii - Viamedis și Almerys - sunt furnizori de servicii pentru companiile de asigurări medicale. Au fost victimele unui atac cibernetic care a avut loc la cinci zile una de alta la începutul lunii februarie.

Potrivit primului furnizor, Viamedis, hackerii au phishing și au folosit datele de conectare ale profesioniștilor din domeniul sănătății pentru a intra în sistem.

Almerys a spus că hackerii nu au încălcat sistemul său central, ci au accesat un portal folosit de profesioniștii din domeniul sănătății, scrie euronews.com.

Cei doi furnizori au depus plângeri la procuror și o anchetă este în desfășurare.

Peste 33 de milioane de persoane - puțin sub jumătate din populația franceză - au fost afectate de scurgerea de date, care includea detalii precum „starea civilă, data nașterii și numărul de securitate socială, numele asigurătorului de sănătate și acoperirea oferită de poliță. „dintre persoanele afectate, potrivit autorității franceze pentru protecția datelor (CNIL).

CNIL a asigurat că „nu sunt implicate detalii bancare, date medicale, adresă poștală, număr de telefon sau e-mail”.

Patru moduri simple de a vă îmbunătăți securitatea online și de a vă proteja datele de hackeri

„Tiers payant”, un sistem de plată în care pacientul nu trebuie să plătească integral costul serviciilor medicale în avans, poate fi indisponibil pentru anumiți profesioniști din domeniul sănătății, dar încă disponibil pentru pacienți.

CNIL a avertizat utilizatorii împotriva riscurilor de phishing, mai ales că noile date scurse ar putea fi combinate cu alte informații din încălcări anterioare de date.

Utilizatorii ar trebui să fie deosebit de atenți să verifice de două ori autenticitatea e-mailurilor, textelor și apelurilor care pretind că provin de la organizații oficiale.

Persoanele ale căror date au fost compromise vor fi contactate pentru a fi informate individual de către asigurările lor de sănătate pentru a respecta regulile GDPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.