Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare cocardă din lume, prezentată cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni

ziua maghiarilor

O cocardă de aproape doi metri a fost confecţionată cu ocazia manifestărilor organizate marţi, la Cluj-Napoca, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar realizatorii spun că este cea mai mare din lume şi că sunt făcute demersuri pentru omologarea acesteia de către Guiness World Records, potrivit Agerpres.

"Am fost în jur de 15 elevi din Cluj care am lucrat două zile pentru realizarea acestei cocarde. Ne-a ajutat şi cineva pe partea de cusut. Este din material textil, are un diametru de 1,85 metri şi este în culorile roşu, alb şi verde. Are şi un suport şi poate fi transportată de două persoane. Cocarda este cea mai mare din lume realizată până acum şi o întrece pe una realizată de o şcoală din Ungaria, care are un diametru de 1,61 metri. Am făcut deja demersuri pentru ca această cocardă să fie omologată de Guiness World Records", a declarat preşedintele Asociaţiei Uniunea Liceenilor Maghiari Cluj, Fazakas Boglarka.

UDMR, bisericile maghiare şi alte instituţii partenere, organizează, marţi, 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, manifestări în Cluj-Napoca, printre care şi o procesiune pe străzile oraşului. La procesiune participă aproximativ 300 de persoane, printre care şi foarte mulţi tineri.

În cadrul manifestărilor sunt depuse coroane de flori şi sunt susţinute discursuri de către liderii UDMR Cluj şi oficialităţile locale şi judeţene, la plăcuţa comemorativă de pe fostul hotel "Biasini" unde s-a cazat, în 1848, poetul şi revoluţionarul maghiar Petofi Sandor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.