Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare despăgubire pentru o victimă a unui accident rutier: Sumă URIAȘĂ primită de o tânără care a pierdut copilul și a ajuns în stare neuro-vegetativă

ciocanel judecator

Tribunalul Ilfov a decis acordarea unor despăgubiri record, de un milion şi jumătate de euro, unei tinere din Braşov care în urmă cu doi ani a fost accidentată pe o trecere de pietoni de către un şofer băut. Femeia era însărcinată în luna a opta şi a pierdut copilul, iar de atunci ea este în stare neuro-vegetativă.

Conform deciziei Tribunalului Ilfov, femeia, Iulia Ganea, a câştigat în instanţă atât acordarea unor daune morale, cât şi a unor daune materiale, şi a unei sume lunare reprezentând contravaloarea salariului pe care l-ar fi câştigat femeia dacă ar fi fost aptă de muncă, începând cu 1 ianuarie 2016.

Citește și: Dezvăluiri explozive: SRI 'VEGHEAZĂ' cu super-aplicația care sparge conturile de email și socializare! De ce 'controversată' companie e produsă

"Obligă pârâta (n.r. - compania de asigurări Euroins) să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 16.325,01 lei, reprezentând daune materiale. Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 837 de lei, lunar, reprezentând prestaţie periodică pentru pierderea câştigului din muncă, începând cu data de 01.01.2016 şi până la încetarea stării de nevoie. Obligă pârâta să plătească reclamantei Ganea Iulia Florentina suma de 1.500.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, reprezentând daune morale", se menţionează în decizia instanţei, conform News.ro.

Hotârârea Tribunalului Ilfov nu este definitivă şi a fost pronunţată în procesul în care femeia a dat în judecată compania de asigurări Euroins şi pe şoferul care a accidentat-o pe trecerea de pietoni.

Potrivit presei locale, aflată într-un continuu proces de recuperare, Iulia Ganea este imobilizată, dependentă de ajutor permanent, nu vorbeşte şi foarte rar este conştientă.

În 18 mai 2015, Iulia Ganea era însărcinată în luna a opta şi traversa strada pe trecerea de pietoni din comuna braşoveană Cristian, alături de soţul ei. Ea a fost lovită de o maşină condusă de un consătean care se urcase băut la volan. A fost transportată la spital, unde i s-a făcut operaţie de cezariană, însă nou-născutul a trăit doar două zile. De atunci, tânăra este în stare neuro-vegetativă.

Citește și: Ministrul Transporturilor anunță măsuri DRASTICE la Tarom: Ce se va întâmpla cu angajații companiei aeriene

Şoferul a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare, iar după un an şi două luni a fost eliberat.

Suma pe care ar trebui să o primească Iulia Ganea este cea mai mare despăgubire pentru o victimă a unui accident rutier.  Până acum, cea mai mare valoare a despăgubirilor acordate în urma unui accident rutier a fost de un milion de euro, daunele fiind câştigate de către Georgiana Ghegeliu, care a dat în judecată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Direcţia de Drumuri şi Poduri Braşov, după ce şi-a pierdut o mână în urma unui accident rutier petrecut în 2006.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.