Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare orgă din România şi vocile corului de copii Radio, în concert la Sala Radio

bucurestiulmeudrag.ro
Sala Radio

Corul de copii Radio va susţine un concert, sâmbătă, de la ora 19.00, acompaniaţi de orga Sălii Radio, cea mai mare din România şi una dintre cele mai mari din Europa (peste 7.600 de tuburi), conform news.ro.

Instrumentul a fost recondiţionat în 2009 - cu ocazia renovării complete a Sălii Radio - proces care a fost realizat la aceeaşi fabrică din Cehia care a creat iniţial orga.

Intitulat „Cantus Ecclesiae”, concertul este inclus în cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Orgă cu acelaşi nume, care se derulează între 15 mai şi 5 iunie 2022 şi este găzduit de Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti, Ateneul Român, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Biserica Evanghelică C.A. Bucureşti, Biserica Italiană, Sala Radio şi va cuprinde concerte live, un masterclass şi emisiuni online. Interpreţii concertelor vor fi organişti din ţară şi din străinătate, profesori de orgă, dar şi studenţi ai claselor de orgă ale instituţiilor muzicale de învăţământ superior din ţară: Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” - Cluj Napoca şi Universitatea „Transilvania” - Braşov.

Evenimentul este iniţiat de dirijorul Corului de Copii Radio - Răzvan Rădos - şi se desfăşoară cu participarea pianistei Magdalena Faur. Invitat special al serii este organistul italian Paolo Oreni, care va improviza pe teme propuse de cor şi va aduce un plus de dinamism prin faptul că va pune în sunetul orgii creaţii ale compozitorilor Dimitrie Suceveanu, Nicolae Lungu, John Rutter ş.a. Veţi asculta, de asemenea, şi celebrul „Aleluia”, compoziţie a lui Leonard Cohen.

Născut în Treviglio în 1979, Paolo Oreni şi-a început studiile muzicale de orgă la doar 11 ani, la Institutul Muzical „Gaetano Donizetti”. Un pas important şi cu adevărat crucial pentru parcursul său muzical a fost întâlnirea şi legătura muzicală cu Jean Guillou, în timpul mai multor cursuri de măiestrie urmate la Biserica Sf. Eustache din Paris şi la Tonhalle - Zurich. Din 2006, el este invitat în mod constant, de către Dieceza din München, Duomo di Modena, Bazilica din Ottobeuren şi Catedrala Altemberg, să susţină cursuri de măiestrie axate pe improvizaţie şi repertoriu universal pentru orgă, de la Bach la muzica contemporană.

Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Sălii Radio (tel. 021 314.68.00). Pentru programul casei de bilete, vă rugăm să consultaţi site-ul oficial www.orchestreradio.ro - secţiunea Bilete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.