Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare temere a românilor pentru viitor

razboi nuclear

Un război este cea mai mare teamă pe care românii şi-o proiectează atunci când îşi imaginează ţara peste 25 de ani, arată un studiu al Institului Român pentru Evaluare şi Strategie.

Mai mult de o treime dintre respondenţi (39%) se tem de un război în zonă, pentru 34% temerea principală este îmbătrânirea populaţiei, 22% se tem de inflaţie şi creşterea preţurilor, 19% de nivelul datoriilor statului, 16% de reţelele de criminalitate organizată, 13% de falimentul statului român, 12% de creşterea inegalităţii sociale şi 10% de tulburări sociale.

Potrivit capital.ro, teama de război este mai prezentă în rândul bărbaţilor şi la respondenţii cu studii superioare. De falimentul statului se tem cu precădere respondenţii de peste 65 de ani, cei cu studii superioare, cei care locuiesc în mediul rural şi cei care au rezidenţa în Sudul ţării. Inflaţia şi creşterea preţurilor este socotită o temere mai importantă de participanţii la studiu înaintaţi în vârstă şi de cei care locuiesc în Moldova.

Creşterea inegalităţii sociale este socotită un potenţial pericol peste 25 de ani mai degrabă de cei cu studii elementare şi de respondenţii peste 65 de ani. Îmbătrânirea populaţiei este mai resimţită drept un pericol de tinerii între 18 şi 35 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.